garsaxix Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) PROC INTEL core i5-2500 3.3GHz 6MB cache LGA1155 BOX 833.00 PLN Płyta ASRock P67 Pro /i P67/DDR3/SATA3/s.1155/ATX 367.00 PLN KINGSTON DDR3 8 GB (2x4GB)/1333MHz PC3-10600 CL.9 DUAL 157.00 PLN Dysk SEAGATE ST500DM002 500GB 7200 16MB SATA III NCQ 418.00 PLN DVD RW SAMSUNG SH-222AB black bulk SATA (bez soft) 68.00 PLN VGA Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 256b 2DVI+mHDMI PCI-E 892.00 PLN Obud. TRACER TORNADO TRO-403 Seria X bez zas 123.00 PLN Zasilacz OCZ STEALTHXSTREAM 2 500W 120 225.00 PLN Za całość 3 206 zł. Dobry interes? Zasilacz uciągnie? Czy za słaby? komputer głównie do gier i rozrywki. W razie czego doradźcie swoje propozycje :P Edytowane 15 Listopada 2011 przez garsaxix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Podałbyś ceny to można by oceniać, a tak cóż mamy pisać? Recenzować komponenty? Nie znając cen podzespołów w tym wypadku jestem w stanie stwierdzić jedynie to, że obudowy wrogowi bym nie polecił nawet gdyby mógł ją mieć za pół ceny. Brutus tańszy (bywa, bo przecież nie wiem ile Twój Tracer kosztuje), a o niebo lepszy i nie świeci się jak psu jajca. Dysk SATA III pewnie droższy, a to zwykły chwyt marketingowy. Zasilacz da rade, ale pomyśl nad Seasoniciem czy XFX'em albo nawet OCZ ale nowsze linie ZS itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garsaxix Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 dodałem ceny do spisu... a ta obudowa to jakaś śmierdząca bomba :P ? W sumie fajnie wygląda i sprzedawca mi ją polecał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Sprzedawcy zawsze polecają to, co najsłabiej schodzi. Wszystko ładnie wygląda na zdjęciach, ale jak już dotkniesz tej obudowy i sprawdzisz grubość blach czy jakość wykonania, to czar pryśnie. Większość obudów Tracera to badziewie, dodatkowo o słabych warunkach chłodzenia. Zmień go na SilentiumPC Brutus 410 Pure Black. Masz jakiś stary dysk na SATA, który mógłbyś narazie zatrzymać? Kupno nowego dysku w cenie kilkakrotnie wyższej niż kilka tygodni temu nie jest zbyt opłacalne. W razie czego możesz też kupić jakiś używany dysk z allegro o mniejszej pojemności i przeczekać z nim okres niebotycznych cen HDD. Co do podzespołów - dopłać najlepiej do i5-2500k. Ma odblokowany mnożnik, dzięki czemu w prosty sposób można mocno zwiększyć jego taktowanie. Płyta główna to wykastrowany AsRock P67 PRO3. Do tej drugiej także przydałoby się dopłacić, szczególnie, jeśli myślisz o większym OC procesora. Ewentualnie jako pamięci możesz wziąć GoodRamy, jeśli będą tańsze (starczy i 4GB w jednej kości). Zasilacz zmień na XFX Core 550W. Swoją drogą kupujesz w jakimś lokalnym sklepiku komputerowym czy sklepie internetowym? Ceny są stosunkowo nie najniższe, więc podejrzewam to pierwsze. Sprawdź ceny w internetowych sklepach, jak np. agito.pl. Edytowane 15 Listopada 2011 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garsaxix Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 mam starego kompa, z napędami i HDD na IDE, więc kicha... cenowo to samo sprawdzałem na ESC, więc wychodzi podobnie... A o podkręcaniu raczej nie myślę... nigdy się czymś takim nie bawiłem. BTW... dużo przepłacam, według was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Nie tak znowu dużo, ale w przypadku procesora we wspomnianym agito.pl za 799 zł masz i5 2500K, a nie 2500 (zablokowany mnożnik - niepokręcisz + utrata wartości w przyszłości) za 833. Odnośnie obudowy to wygooglaj sobie frazę "Tracer Tornado review" czy recenzja, a zobaczysz, że żaden szanujący się portal tego nie testuje nawet. Tutaj masz cztery komentarze co znaczy, że aż cztery osoby to kupiły.. Na szczęście szybko przekonały się, że następnym razem z dala od Tracera. Możliwość zamontowania tylko trzech wentylatorów, zero filtrów, brak zdjęć wnętrza itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...