Joku Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Witam, Zgłaszam się ze sporym, przynajmniej jak dla mnie, problemem. Objawy: Komputer po odpaleniu wyłącza się na 2-3 sekundy po czym sam startuje, przy czym po samoistnym odpaleniu, płyta główna(aBit AB9 QuadGT) wyświetla mi komunikat "CC"(rozwinięcie jak w temacie). Komputer muszę wyłączyć na zasilaczu. Powtarza się sytuacja w 99% przypadków odpalenia komputera, jeśli już zdarzy się, że pójdzie dalej to zatrzymuje mi się na komunikacie "C1"(Detect memory). Początkowo wymieniłem pamięć, dziwna sprawa bo pomogło, ale na 2 tygodnie i problem powrócił Baterie z BIOS'u, też nic z tego. Dziś wymieniłem zasilacz, u "magika" do którego zaniosłem komputer działał, przetransportowałem go do domu odpalił się do poziomu windowsa po czym po ruszeniu myszką, płyta znów pokazała "CC". Mam nadzieję że przedstawiłem problem wystarczająco jasno, i uzyskam jakieś wytłumaczenia i rozwiązania. Dziękuje z góry, i czekam na odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zanim cokolwiek napiszesz.. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając: pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!) zainstalowany system operacyjny- treści błędów i komunikatów (!!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 W biosie poszukaj menu Power management lub coś podobnego i powinny być tam opcje wake up lub power on by i w wierszach USB, PS2, PCI, LAN itp ustaw na disabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...