Spentany Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 komu chcialo sie to skanowac ;) jak sie wczyta kawalek 1 strony to az zamnkolem IE bo nie chcialem sobie zycia obrzydzac ta biedna makulatura ;) p.s. odnosnie "ciemnej strony" to kiedys dosc duuzo szukalem po necie info o rooznych demonach i upadlych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 A moj kumpel ma biblie satanistyczna i co dziwne czyta ja :/ Cuz brak zajecia(normalnrgo) pooduje wytworzenie sie choroby umysłowej :/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 A moj kumpel ma biblie satanistyczna i co dziwne czyta ja :/ Cuz brak zajecia(normalnrgo) pooduje wytworzenie sie choroby umysłowej :/ :) Ta książka to niezły dowcip :P Może o tym nie wiecie, ale przypomnę LaVay był przedstawicielem Kościoła Szatana w latach 60-tych ubiegłego wieku. Satanizm to była jego interpretacja, dlatego też była to sekta- czyli pewien wykrzywiony obraz oryginału. I tutaj nikt nie powie dokładnie, czym właściwie jest satanizm, bo ten nie ma jako takiego początku w jednej religii, gdyż przedstawienie zła było w każdej na różny sposób. A "nowoczesny" jest iście zżynką z kultu Dionizosa- zaspokajanie własnych pragnień, wolność umysłowa, własne zasady, niepodleganie sugestii np. odpowiedników księży, a przede wszystkim bardzo szeroko opisana sexualność- to tylko nieliczne cechy tego kultu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Mnie daawno temu pociągał satanizm - trochę się kręciłem z kolesiami, czytaliśmy czarną biblię itp. Ale jakoś zmądrzałem. Teraz wyznaje kult pieniądza ;) To to samo, tylko wyższy stopień wtajemniczenia i bardziej się opłaca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...