Skocz do zawartości
Gość

Ram jaka opcja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Pisze ten temat ponieważ mam problem a mianowicie:

Chcę kupić ram do mojego komputera dokładnie to 4GB 800mhz DDR2 i tu pojawia się problem ponieważ obecnie posiadany procesor nie jest już cudem techniki i planuję go wymienić na 4 lub 6 rdzeniowca ale nie wiem czy 6 rdzeni wyrobi z 6 GB ram gdy mam 800mhz i nie wiem czy zarobić i kupić 4 GB 1066mhz czy mogę dokupić 4GB w jednej kości 800mhz

Oto specyfikacja mojego sprzętu:

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-MA74GM-S2H v3.0

Typ procesora DualCore AMD Athlon 5000, 2200 MHz (11 x 200)

Proszę o pomoc ponieważ chciałbym kupić ram jeszcze w tym roku

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czyli niektóre 6 rdzeniowce wejdą ale jak z tym ramem panowie bo nie wiem czy 6 rdzeni i ram 800 mhz wyrobi ze sobą

Edytowane przez michalsmerf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy komputer potrzebuje dobrego zasilacza. Obojętnie czy podkręcany czy nie.

Jeśli bardzo chcesz więcej ramu i więcej rdzeni to sprzedaj wszystko łącznie z mobo i pamięcią. Buduj sprzęt na ddr3. Inna sprawa, Phenomy są mało opłacalnymi procesorami.

Phenomowi wystarczą pamięci 800MHz.

Wybór kości 4GB ddr2 jest bardzo ograniczony. Jesteś skazany brać co popadnie w zasadzie.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale gdy brałem kompa do ddr2 to był wypas :P

Więc tak jak was zrozumiałem to wezmę ram 4GB 800 mhz no bo znalazłem dość tanio na allegro no spróbuje tak jak mówicie coś pogrzebać przy procku kiedyś więć poszukam o tym na forum albo się do was zwrócę bo widzę że mogę na was liczyć :P

Więc pewnie czeka mnie kupno zasilacza i procesora więc o rady będę się zwracał ale też kiedyś bo przy kasie nie jestem, no tak bywa ale cóż :D

No to dzięki za pomoc mam nadzieje że nie sprawiłem dużego problemu

DZIĘKI WIELKIE

PS. Jak coś mam do sprzedania koniecznie 3 pary nart, 4 pary butów narciarskich i deskę snowboardową oraz matryce LCD 19' 4:3 (pozostałość po spalonej elektronice w monitorze ) jak coś to pisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi