Gość Ramzes The Great Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Witam, tydzien temu kupilem sobie x-dreama, wszystko bylo by oki, ale na najnizszych obrotach wydaje z siebie taki dzwiek jak by łopatki ocierały sie o obudowe wiatraczka...... i troche to denerwuje :evil:, moze wiecie jak to wyeliminowac ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 no wlasnie jest to troche denerwujace gdyby nie to na najnizszych obrotach bylyb praktycznie nieslyszalny :/ wiec jak macie jakies rady to piszcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Jeśli naprawde ociera sie o obudowe, to chyba najprościej będzie zeszlifować odrobinę obudowy za pomocą papieru ściernego ;-) Chociaż nie wierze, że to to. Cooler master nie pozwoliłby na taką wpadke! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 I pozwole sobie na mały off topic: właśnie dostałem na testy Glacia Tech Diamond 2000, ten powlekany 24k złotem. I powiem tyle: totalne badziewie!!! Nie dość, że pracuje non stop na ~4000-5000 obr. i jest strasznie głośny ( a miał byc tak niewiarygodnie cichy) to jeszcze wydajność do [gluteus maximus]! moj były Jamicon alu za 53PLN bił go na głowe przy 2900RPM! Ale shit! i ta cena... :? To znaczy, jak nie kręcisz wogule, i masz dobrze przewietrzoną bude to może być cichy, ale nie bezgłośny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 powoli zaczynam myslec nad powrotem do silenta przynajmniej cisze mialem a teraz jedem chum i to na low bo wiatraczek jest zje........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 ...Chociaż nie wierze, że to to. Cooler master nie pozwoliłby na taką wpadke! :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=187...ht=coolermaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Ja mam inny problem kupiłem X-Drema w sobote zaraz jak go podłączyłem to nan oczywiście najniższych obrotach chodził bardzo cicho, teraz nie wiem dlaczego zrobił się duzo głośniejszy jak by z łożyskiem coś nie tak bo ten dżwiek to nie sum powietrza jak by tarcie. Właśnie czy nowego X- Drema nalezy rozebrać i nasmarować Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 heh, ja swojego smarowalem i gowno to dalo :( dziwięk jest nadal taki sam, juhs nie mam siły do tego gowna......... :evil: moze ktos ma inne pomysły ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 i jak mowilem tak zrobilem, teraz siedzi sobie silent, kopma prawie nieslyszalny, zadnych dziwnych dzwięków nic :) a x-dream idzie do sprzedania :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 I pozwole sobie na mały off topic: właśnie dostałem na testy Glacia Tech Diamond 2000, ten powlekany 24k złotem. I powiem tyle: totalne badziewie!!! Nie dość, że pracuje non stop na ~4000-5000 obr. i jest strasznie głośny ( a miał byc tak niewiarygodnie cichy) to jeszcze wydajność do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>! moj były Jamicon alu za 53PLN bił go na głowe przy 2900RPM! Ale shit! i ta cena... :? To znaczy, jak nie kręcisz wogule, i masz dobrze przewietrzoną bude to może być cichy, ale nie bezgłośny! bo niestety Diamond 2000 jest kiepski, nie wszystko złoto co się świeci :wink: jak już to potestuj, jeżeli masz okazję: 1.GlocialTech 2500 - 26 db 3.GlocialTech 2500 -35 db 2.GlocialTech Silent Breeze, ten niby 19 dB bo mnie interesują. Wiem, wiem, czytałem testy i ten 2500 wypada nieźle i cicho ale im więcej opini tym lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...