mattax Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Witam dziś przegladając mojego laptopa natknołem się na coś takiego i podobno ma on zintegrowana grafike którą wolał bym osobiście używać w celu zwiekszenia wydajności baterii, czy ma ktoś może patent jak ją włączyć? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 (edytowane) Masz grafikę nvidii? No to masz Optimusa - więc z grubsza, to przełączanie kart graficznych odbywa się samoczynnie zależnie od obciążenia 3D. Innymi słowy - w uproszczeniu notek pracuje cały czas na integrze, a przełącza się na GeForce'a tylko kiedy włączysz grę czy inną aplikację wymagającą wyższej wydajności w 3D. Chyba że masz ATI? Edytowane 30 Listopada 2011 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 chyba ze masz aero wtedy juz nie jest tak kolorowo wylacz aero i zobacz ile na baterii wytrzyma :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattax Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Masz grafikę nvidii? No to masz Optimusa - więc z grubsza, to przełączanie kart graficznych odbywa się samoczynnie zależnie od obciążenia 3D. Innymi słowy - w uproszczeniu notek pracuje cały czas na integrze, a przełącza się na GeForce'a tylko kiedy włączysz grę czy inną aplikację wymagającą wyższej wydajności w 3D. Chyba że masz ATI? Mam ATI 6850 dokładnie chyba ze masz aero wtedy juz nie jest tak kolorowo wylacz aero i zobacz ile na baterii wytrzyma :] Nie bardzo rozumiem chodzi o aero w systemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...