lukaszpra Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam, moja konfiguracja to: AMD athlon x2 3800+ ga-m55s-s3 rev 2.0 najnowszy bios (fji) 2x DDR2 667mhz HD4850 Hieftec GPS 400W Chciałbym wymienić procesor, wg. tabeli zamieszczonej na stronie Gigabyte moja płyta obsługuje procesory AM2, AM2+ i AM3, pod tabelką umieszczona jest informacja dotycząca przypadku gdy chcemy podłaczyc procesor AM3 predkosc HT spadnie z 3.0 do 1.0 co to własciwie oznacza czy procesor bedzie wolniejszy? i jak wiele? następna sprawa to pamieć RAM podobno nowsze procesory takie jak phenom II X3/X4 potrzebują minimum RAM taktowany 1066 - nieważne czy DDR2 czy DDR3 czy to prawda? jaki byłby najodpowiedniejszy procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ze względu na HT procesor straci niewiele wydajności. Spokojnie możesz mieć ram 667MHz. CPU chyba najlepiej Athlona x3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpra Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Przepraszam, ale czy masz pewność, że nie będzie problemow z pracą takich procesorów na tej płycie? mam mieszane odczucia ponieważ spotkałem się już z różnymi wypowiedziami na różnych forach jedni piszą, że bedzie działać inni, że nie... jestem w kropce.. Serwisant ze sklepu internetowego ESC.pl również nie daje gwarancji, że takie procesory bedą działać pomimo zapewnien producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Nie wiem po co tak kombinować. Jest info na stronie producenta, że ma obsługiwać to ma obsługiwać. Pamięć 667MHz nie jest problemem, jak pisałem wyżej. Sam swoim zachowaniem wymuszasz takie odpowiedzi jak ta uzyskana od serwisanta z ESC. Nikt Ci głową ani nerką nie zagwarantuje, że będzie działać. Prawdopodobieństwo konfliktu jest jednak znikome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpra Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Co myslicie o AMD Athlon II X2 250? czy komputer dostanie dużego kopa? powiem szczerze, że mam dosc skromny budżet, wiec wole narazie kupic cos tanszego, uzbierac i potem kupic juz nowy zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Grafika HD4850, domyślam się, że modernizacja pod kątem gier? Lepszy byłby Athlon x3. A x2 250 też da kopa dużego, niektóre gierki jednak wolą więcej niż dwa rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpra Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Tak głównie o gierki mi chodzi, obecnie nawet w world of tanks na niskich detalach gram... a o BF3 nie wspomne... ledwie na minimum chodzi mam max 25 fps. Wrracając do tematu, x2 250 podoła wymaganiom i nie bedzie ograniczal grafiki? bo głownie o to mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 W moim przekonaniu x3 to takie absolutne minimum, zarazem max co opłaca się brać do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpra Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 to bardzo ciekawe... za duże ryzyko... a to, że producent podaje informacje ze bedzie działać nie koniecznie tak musi być... o czym przekonało się wielu użytkowników... jesli Ci nie wystarczy to, to poszukaj sam... nie chce stracic kasy wole poczekać i złożyć nowy zestaw na wiosnę. Dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Temat zamkniety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...