timmon24 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Na wstępie zaznaczam że mój komputer nie ma wirusów spamu itp śmieci regularnie skanowany z aktualną bazą Problem zaczął się około miesiąc temu ale nie interwniowałem gdyż nie był tak uciążliwy jak dziś .Teraz internet podziała jakieś np godzinę lub 2 po czym wyskakuje komunikat o treści dokladnie " INTERNETIA Komunikat sieci Niestety, Państwa komputer nie jest skonfigurowany do automatycznego pobierania adresu ip. Taki tryb działania jest niezbędny, aby mogli Państwo korzystać z możliwości naszej sieci. Aby pomóc Państwu w prawidłowej konfiguracji systemu opracowaliśmy instrukcję konfiguracji dla systemu Windows 95/98/ME, Windows 2000/XP, oraz Windows Vista. W przypadku problemów z poprawnym skonfigurowaniem systemu operacyjnego prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta. Z Biurem Obsługi Klienta mogą się Państwo skontaktować pod numerami telefonów: Infolinia 24/7: TEL: 801 880 150 fax 71 787 46 00 Kod: 1130 " To9 nie prawda co piszą bo internet mam skonfigurowany dobrze pod automatyczne wykrywanie IP System Win XP Miał ktoś z was podobny problem z tym dostawcą . Inni odbiorcy blok obok mają tą samą opcję 4 mb i nie mają tego komunikatu a internet nie przeywa ma ktoś z was pomysł co może być tutaj przyczyną ? Kontaktowałem się z pomocą techniczną podobno zresetowali mi adres mac u siebie i miało pomóc ale bez zmian pierwsze pan z obsługi zasugerował wyczeszczenie cache przeglądarki jak to nie pomoże opcja Uruchom cmd...... reset karty sieciowej dokładnie Nic nie pomogło ! :( Pozostanie mi chyba format tylko ale to ostateczność Aha karta sieciowa sprawna ,abonament opłacony zawsze i to przed czasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Masz jakiś router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 o to samo byłem pytany kiedy dzwoniłem do pomocy technicznej .Nie nie mam łączę się normalnie przez kabel sieciowy wchodzący do karty sieciowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 zna ktoś może program który np będzie informował mnie dźwiękiem że połączenie z inte3rnetem zostało zerwane najlepiej z dźwiękiem jeszcze Udostępniam innym pliki lub ściągam coś z internetu oglądam w tym czasie film daje na pół ekranu i widzę że już nie mam internet jeśli dobrze pójdzie w poniedziałek ktoś przyjdzie sprawdzić u mnie config internetowy ,ponownie będę dzwonił do obsługi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...