Krydor Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) Witam, chciałbym złożyć budżetowego kompa. Mam do przeznaczenia 500zl. System operacyjny to windows xp, monitor 22 cale 1680x1050. Komp ma spełniać głównie 3 cele bezproblemowa gra w Left 4 Dead 2, Need for Speed Hot Pursuit i Fallout New Vegas, ewentualnie jakies nowsze tytuly rowniez na niskich detalach. Niekoniecznie najwyższe detale i rozdzielczosc. Ważne żeby nie klatkowało. Procesor mam Phenom II 550 C3 AM3, mam rowniez dysk z tym ze ATA, obudowe. Potrzebuje dokupic plyte glowna, grafike, zasilacz. Z ramem nie ma problemu dokupie 2gb goodram za 39zl. Najwiekszy problem mam z grafika i plyta glowna i zasilaczem. Plyta glowna musi byc pod AM3 najlepiej z funkcja odblokawania rdzenii. Na moim Phenomie mozna odblokowac 3 rdzen. Sadze ze tej kwocie ktora dysponuje trzeba szukac czegos taniego, w gre wchodza oczywiscie same uzywki. Za nowki nie zmieszcze sie w budzecie. Grafike mam gigabyta 7600gs, ale nie sadze abym na niej pogral w wyzej wymienione gry. Najwiekszy problem jest z zasilaczem. Chciabym jak najtanszy, tylko wlasnie pytanie czy taki fortron 400w uciagnie Phenoma x3 3.1mhz i jakas grafike pokroju 4850 badz lepsza. Dlatego prosze o rady glownie jaka grafika z jaka plyta glowna i zasilaczem ktory to uciagnie. Co do OC to procesora raczej nie bedzie, tylko odblokowanie 3 rdzenia a co do grafiki moze jakies lekkie na ile pozwala standardowe chlodzenie, lecz OC grafy nie jest koniecznoscia. Jesli chodzi o grafe to moja propozycja to #HIT# POTĘŻNA SAPPHIRE RADEON HD4870 512DDR5 2xDVI (1979360132) - Aukcje internetowe Allegro Co o tym sadzicie? Edit jednak z ta chyba nie wyrobie sie w budzecie i musze polowac na aukcjach na jakies 4850. Edytowane 10 Grudnia 2011 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Culés Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Na twoim miejscu polowałbym na Radeona 5750~300zł z pewnością będzie o niebo cichszy i mniej prądożerny od 4870,w dodatku ten co podałeś to referencyjna konstrukcja która posiada beznadziejne chłodzenie. Zasilacz Modecom MC350w sprawdzi się tu doskonale,oczywiście w przypadku opcji z 5750 Zasilacz ModeCom MC-350 ATX 350W (1976188230) - Aukcje internetowe Allegro myślę że licytacja nie przekroczy 50zł Płyta główna wystarczy taka,opcja UCC jest ASROCK N68C-S UCC AM2+/AM3 (1988334916) - Aukcje internetowe Allegro do 100zł da radę wylicytować. Co do ramu to proponuje ci kupić 2x2gb 1333mhz z racji ,iż jest tani jak barszcz w tym momencie. Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) 5750 w ogole nie ma na allegro, nawet widze ze z nowkami sa problemy. Directx 11 nie potrzebuje bo i tak mam xp, a jak patrzylem w testach wiele lepszy od 4850 nie jest. Mam pytanie do HT. Na swoim Ascrocku mam FSB 2600 MHz (5.2 GT/s ), ta plyta to FSB 1000 MHz (2.0 GT/s). Ma to jakis istotny wplyw na wydajnosc procesora badz calej platformy? Kolejna kwestia, niby pisze UCC ale czytalem ze jesli chodzi o mostek poludniowy potrzeba 720D, 750a, 780a.Ten Ascrock ma nforce630a. Edytowane 10 Grudnia 2011 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...