Gość marantz5003 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Witam problem jest taki że laptop łaczy sie z internetem pisze że jest połączenie a interentu nie ma:) na telefonie i stacjonarce wi fi działa bez problemów. CO chwile wyskakuje komunikat takie okienko połącz przez.. i jest opcja tylko modem iplus i nie ma wiecej wyborów.. co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Napisać po polsku o co właściwie chodzi i co nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 (edytowane) komp ma połączenie z internetem a internetu nie ma. i jak chce np antywirusa zaktualizowac to otwiera sie okno i pisze wybiesz sposób połącznia i tylko iplus połącznie do wyboru jest. A komp jest połączony przez wi fi. w przeglądarce też neta nie ma Edytowane 13 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jajebię, co za słowotok :o Reinstalka sterów od wifi, a jak nie pomoże to reinstalka systemu (uprzedzając pytanie - recovery to F9 podczas uruchamiania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Wykrywa Ci jakieś sieci bezprzewodowe w ogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 To, że laptop jest "połączony", nie oznacza, że łączy się z Internetem. Laptop <---> Router <---> Internet Zrób reset rutera, może masz ustawione filtrowanie po MAC adresach albo masz ustawioną za małą liczbę urządzeń, którym ruter może przydzielić IP. Poza tym, Start -> Uruchom -> services.msc i zrestartuj Klienta DNS i Klienta DHCP. Później reset karty sieciowej/aktualizacja sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Wykrywa Ci jakieś sieci bezprzewodowe w ogóle? tak wykrywa ponowna instalacja sterownika od wi fi nie pomogła dalej nie ma internetu choć komputer twierdzi że takie połączenie jest. I wyskakuje to okno dziwne. To, że laptop jest "połączony", nie oznacza, że łączy się z Internetem. Laptop <---> Router <---> Internet Zrób reset rutera, może masz ustawione filtrowanie po MAC adresach albo masz ustawioną za małą liczbę urządzeń, którym ruter może przydzielić IP. Poza tym, Start -> Uruchom -> services.msc i zrestartuj Klienta DNS i Klienta DHCP. Później reset karty sieciowej/aktualizacja sterowników. Zrobiłem tak jak mówiłeś i nic to nie dało :( Od instalowałem iplusa i nie ma już tego okienka ale nic to nie pomogło Edytowane 14 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Może jakieś dane dot. konfiguracji tego połączenia? Adresy IP, bramy, maski, adres ip routera. Jak na razie podajesz takie ilości inf. jakby w ogóle Ci nie zależało na rozwiązaniu problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Może jakieś dane dot. konfiguracji tego połączenia? Adresy IP, bramy, maski, adres ip routera. Jak na razie podajesz takie ilości inf. jakby w ogóle Ci nie zależało na rozwiązaniu problemu. nie wiem gdzie to odczytać jestem leszczem w tym temacie. Wcześniej wszystko działało laptop nie miał antywirusa naszło tego i przestało działać.. usunięcie wirusów nie pomogło. Powiedz mi gdzie mam to odczytać. z ruterem łączy się komputer stacjonarny za pomocą adaptera wi fi i nie ma problemów.. z telefonów też mogę się łączyć. Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie instalacja systemu na nowo.. i tu jest problem mam specjalna płytke do niego z windowsem i sterownikami lecz ee pc nie posiada cd romu.. Jakieś pomysły? zrobiłem botowalny pendrive z xp wchodze do biosu a tu nie ma opcji bootu z pendrivia... tylko jest hdd cd rom i dev. Edytowane 14 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Kliknij ikonkę połączenia bezprzewodowego widoczną na screenie. Wejdź w zakładkę obsługa, szczegóły. Może wystarczy skonfigurować Kasperskiego i odblokować net albo go odinstalować. Co do samego windowsa, powinna być partycja recovery do odzyskiwania systemu. Jak to włączyć, google lub instrukcja obsługi. Bootowanie z pendrive, wejdź w konfigurację bootowania z dysku, tam przy podłączonym pendrive może być on widoczny jako HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) znalazłem w biosie opcje bot on flash czy coś takiego. Niestety instalacja się nie uruchamia może źle przygotowałem pendriwa? Edytowane 16 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jak system z pena to tylko: How to install Windows from USB- WinSetupFromUSB with GUI - MSFN Forum Jeszcze nigdy sie nie zawiodlem na tym programie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 dzięki spróbuję a czy mam użyć płyty dołączonej do laptopa z systemem czy oryginalnej windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Kliknij ikonkę połączenia bezprzewodowego w systrayu Właściwości. Protokół Internatowy (TCP/IP) Właściwości Zaznacz "Uzyskaj adres IP automatycznie" Zaznacz "Uzyskaj adres serwera DNS automatycznie" Pozatwierdzaj wszystko, w razie potrzeby uruchom ponownie komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Jest jeszcze taki problem Jak laptop jest wyłączony jakąś godzinę to w biosie resetują się ustawienia godzina data itd... czy to bateria padła? Zrobiłem tak jak mówisz dzięki za pomoc Edytowane 17 Grudnia 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...