Skocz do zawartości
ath

Battlefield 2143 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden z użytkowników oficjalnego forum firmy Electronic Arts zamieścił wiadomość, która może zapowiadać grę Battlefield 2143. Pewną wskazówkę w tej sprawie twórcy ze studia EA DICE mogli umieścić na jednej z map obecnych w dodatku DLC Powrót do Karkand do strzelaniny Battlefield 3.

Gracz o pseudonimie Jinzor założył temat na forum, w którym zaprezentował screen zrzucony przez jego znajomego didiMAU. Widać na nim liczbę 2143 umieszczoną na lotnisku mapy Wake Island. Zastanawiacie się, jak kilka cyferek można uznawać za zapowiedź nadchodzącego tytułu?

Zwolennicy spiskowych teorii zauważą, że jeden z samochodów obecnych w grze Battlefield 2: Pancerny Atak legitymował się numerem rejestracyjnym 2142. Autorzy w ten sposób po raz pierwszy dali znać o nadchodzącej produkcji Battlefield 2142, więc podobnie może być także tym razem w kwestii ewentualnej odsłony Battlefield 2143.

Oczywiście są to tylko daleko idące spekulacje, do których nie można przywiązywać zbyt wielkiej wagi. Powiązanie z subtelną zapowiedzią Battlefield 2142 wydaje się być jednak aż nadto widoczne i daje do myślenia. Deweloper tradycyjnie nie komentuje tego typu plotek, więc na ewentualne potwierdzenie przyjdzie nam jeszcze poczekać.

EA DICE stworzy grę Battlefield 2143? | Wiadomość 2011-12-18 12:25:55 | GRY-OnLine

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Pewnie to bedzie mniejsza gra jak 1943, ale mam nadzieję, że własnie osobna, a nie DLC do BF3, bo w przypadku BF-a mnie sci-fi mało interesuje.

Ogólnie liczyłem ponownie na coś z drugiej wojny światowej, DLC albo 1944.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi