Skocz do zawartości
G73

Asus P5PE-VM

Rekomendowane odpowiedzi

witam, w spisie tematow intel nie znalazlem modelu tej plyty, z gory przepraszam jezeli bylo,

chcialem sie dowiedziec czy podejdzie pod ta plyte jakis dual core E21XX badz cos lepszego od Pentium D i 4?

chce zrobic dziewczynie upgrade bo sie biedna meczy na celeronie i zintegrowanej grafice, a chcialbym to zrobic malym kosztem tj. DUAL Core 21xx i jakas grafa na agp x8 typu 7600GS,

tutaj specyfikacja: http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5PEVM/#specifications

niby obsluguje tylko procesory z serii D i 4 ale za czasow kiedy mialem Abita NF7 to bylo mnostwo modowalnych biosow wiec i moze do tej plyty cos takiego istnieje, chyba ze to jest niemozliwe od strony techniczej

komp typowo do pracy biurowej

ja natomiast wypadlem z obiegu i chcialem sie poradzic kogos kto w tym siedzi juz dluzszy czas

pozdrawiam

Edytowane przez a.y.a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj specyfikacja: http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5PEVM/#specifications

niby obsluguje tylko procesory z serii D i 4 ale za czasow kiedy mialem Abita NF7 to bylo mnostwo modowalnych biosow wiec i moze do tej plyty cos takiego istnieje, chyba ze to jest niemozliwe od strony techniczej

Czy PDC lub C2D pójdzie to nie wiem. Na zalinkowanej przez Ciebie stronie widzę natomiast zakładkę "lista obsługiwanych procesorów" i tam widnieją zarówno PDC jak i C2D, trzeba tylko bios zaktualizować.

Modowane biosy to były raczej do b. dobrych płyt lub płyt z ukrytym potencjałem.

Co do zmiany cpu, jestem na tak. Grafikę do zastosowań biurowo internetowych pchać GF7600 - bez sensu. Nie wspiera ani flasha, ani odtwarzania wideo. Pozostać na integrze to najlepsze wyjście. Gdyby było pci-e to możnaby kombinować jakieś GT210, HD4350.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy PDC lub C2D pójdzie to nie wiem. Na zalinkowanej przez Ciebie stronie widzę natomiast zakładkę "lista obsługiwanych procesorów" i tam widnieją zarówno PDC jak i C2D, trzeba tylko bios zaktualizować.

Modowane biosy to były raczej do b. dobrych płyt lub płyt z ukrytym potencjałem.

Co do zmiany cpu, jestem na tak. Grafikę do zastosowań biurowo internetowych pchać GF7600 - bez sensu. Nie wspiera ani flasha, ani odtwarzania wideo. Pozostać na integrze to najlepsze wyjście. Gdyby było pci-e to możnaby kombinować jakieś GT210, HD4350.

bardzo dziekuje, a jaka polecasz grafike na agp x8 po malych kosztach ktora bedzie lepsza od tej integry intelowskiej ?

chodzi glownie o granie w gry systemowe typu pasjans no i pliki worda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście zaktualizuj bios do najnowszego(1406),Za około 50zł dostaniesz pentium dual core E2140-2220 który bije na głowę P4 pod każdym względem.

EDIT:

Tu masz aukcje 50zl nie powinna przekroczyć link

Edytowane przez Adrian_Culés
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi