G73 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) witam, w spisie tematow intel nie znalazlem modelu tej plyty, z gory przepraszam jezeli bylo, chcialem sie dowiedziec czy podejdzie pod ta plyte jakis dual core E21XX badz cos lepszego od Pentium D i 4? chce zrobic dziewczynie upgrade bo sie biedna meczy na celeronie i zintegrowanej grafice, a chcialbym to zrobic malym kosztem tj. DUAL Core 21xx i jakas grafa na agp x8 typu 7600GS, tutaj specyfikacja: http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5PEVM/#specifications niby obsluguje tylko procesory z serii D i 4 ale za czasow kiedy mialem Abita NF7 to bylo mnostwo modowalnych biosow wiec i moze do tej plyty cos takiego istnieje, chyba ze to jest niemozliwe od strony techniczej komp typowo do pracy biurowej ja natomiast wypadlem z obiegu i chcialem sie poradzic kogos kto w tym siedzi juz dluzszy czas pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2011 przez a.y.a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 tutaj specyfikacja: http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5PEVM/#specifications niby obsluguje tylko procesory z serii D i 4 ale za czasow kiedy mialem Abita NF7 to bylo mnostwo modowalnych biosow wiec i moze do tej plyty cos takiego istnieje, chyba ze to jest niemozliwe od strony techniczej Czy PDC lub C2D pójdzie to nie wiem. Na zalinkowanej przez Ciebie stronie widzę natomiast zakładkę "lista obsługiwanych procesorów" i tam widnieją zarówno PDC jak i C2D, trzeba tylko bios zaktualizować. Modowane biosy to były raczej do b. dobrych płyt lub płyt z ukrytym potencjałem. Co do zmiany cpu, jestem na tak. Grafikę do zastosowań biurowo internetowych pchać GF7600 - bez sensu. Nie wspiera ani flasha, ani odtwarzania wideo. Pozostać na integrze to najlepsze wyjście. Gdyby było pci-e to możnaby kombinować jakieś GT210, HD4350. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Czy PDC lub C2D pójdzie to nie wiem. Na zalinkowanej przez Ciebie stronie widzę natomiast zakładkę "lista obsługiwanych procesorów" i tam widnieją zarówno PDC jak i C2D, trzeba tylko bios zaktualizować. Modowane biosy to były raczej do b. dobrych płyt lub płyt z ukrytym potencjałem. Co do zmiany cpu, jestem na tak. Grafikę do zastosowań biurowo internetowych pchać GF7600 - bez sensu. Nie wspiera ani flasha, ani odtwarzania wideo. Pozostać na integrze to najlepsze wyjście. Gdyby było pci-e to możnaby kombinować jakieś GT210, HD4350. bardzo dziekuje, a jaka polecasz grafike na agp x8 po malych kosztach ktora bedzie lepsza od tej integry intelowskiej ? chodzi glownie o granie w gry systemowe typu pasjans no i pliki worda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 W moim przekonaniu, integra do tych zastosowań jest wystarczająca, a wymiana grafiki nic nie wniesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 jeszcze raz dziekuje, znalazlem takiego pentiuma, sadze, ze bedzie lepszy od celerona 631 Pentium4 3GHz 2MB 800MHz Cedar Mill Gwar 3m-ce (2002541197) - Aukcje internetowe Allegro pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Nie wiem czy to ma sens. Rozejrzyj się za PDC lub C2D. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Culés Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Oczywiście zaktualizuj bios do najnowszego(1406),Za około 50zł dostaniesz pentium dual core E2140-2220 który bije na głowę P4 pod każdym względem. EDIT: Tu masz aukcje 50zl nie powinna przekroczyć link Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Adrian_Culés 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 niestety nie zdazylem przebic ceny ale na tej: Dual Core E2140 1.6 GHz 1M 800 MHz (1994714705) - Aukcje internetowe Allegro aukcji sa tez w dobrych cenach i wlasnie zakupilem jedna sztuke dzieki wielkie za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...