Skocz do zawartości
tomekaa

Chłodnica??!!

Rekomendowane odpowiedzi

troche odbiegając od tematu widze sinus ze jest zainteresowany moim bloczkiem wodnym

a to chłodnica która ktoś chce mi sprzedać co o niej myślicie

Dołączona grafika

To jest napewno z fiata 125p (może w polonezie jest też taka sama - nie wiem). W zasadzie to finy są miedziane, reszta to mosiądz, ale on też chyba nie koroduje - tak jak miedź. Skąd wiem, że płaskowniki są mosiężne? Bo miałem odkręcony ten zaworek i poprostu papierem ściernym pomęczyłem trochę płaskowniki wlatujące do tego "zbiorniczka" i moim oczom pod warstwom lutu/cyny ukazał się piękny złoty kolor mosiądzu. Fajna nagrzewnica - mam i polecam. Ale tak jak, już pisałem warto jest, zamiast zaworka wlutować kawałek rurki miedzianej - pozbywasz się wtedy jedynej aluminiowej części i zmniejszasz opory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlodnic sporo znalazloby sie przyjemnych, ale o dosc nieprzyjemnych gabarytach poza cena :D

a jesli chodzi o chlodnice z miedzianymi/mosieznymi rurkami i aluminiowymi finami - jej wydajnosc bedzie raczej porownywalna z full-miedziana a komfort niemieszania alu i cu wewnatrz pozostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tej chłodnicy? :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14030747

cena calkiem dobra tylko ze to jest alu takze jaknie boisz sie korozji lub uzywac bedziesz preparatow do jej powstrzymywania to ok :)

BTW

jak dla mnie to te rurki powinny byc po tej "grubszej" stronie a nie waskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tej chłodnicy? :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14030747

cena calkiem dobra tylko ze to jest alu takze jaknie boisz sie korozji lub uzywac bedziesz preparatow do jej powstrzymywania to ok :)

BTW

jak dla mnie to te rurki powinny byc po tej "grubszej" stronie a nie waskiej

ciekawe jak sie sprawuje ta chlodniczka ma ktos aby opisac ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi