Skocz do zawartości
Piospi

Konserwacja starej podkładki czy kupno nowej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam kilka banalnych pytań, ale nie mogę sobie odpowiedzieć na nie :)

Posiadam legendarnego Steelpada 5L już od 4-6 lat (o ile pamięć mnie nie myli). Oczywiście podkładka straciła swoje pierwotne kolory i powierzchnię. Czy tego typu podkładki się czyści ? Jeśli tak to w jaki sposób ?

Czy materiałowe podkładki jakoś tracą dużo po kilku latach przez powierzchnię kurzu (bo nawet po wytarciu zostaje duża część) ? Czy może lepiej kupić nową podkładkę ? Dlaczego się pytam ? Mam wrażenie, że moja podkładka straciła pierwotną "śliskość".

Z tego co widzę to nie ma już za bardzo Steelpada 5L w sprzedaży, został zastąpiony nowszym modelem czy po prostu zaprzestali jego produkcję ? Jest jakiś godny następca tej podkładki ?

Czy czarna wersja 5L (czyli ta nowsza, bo ja mam tą starszą kolorową) jest gorsza jakościowo od tej poprzedniej generacji podkładki ?

Moja mysz to stary Razer DeathAdder i zastanawiam się czy istnieje jakaś lepsza podkładka od Steelpada 5l albo czy jest jakaś "najlepsza" podkładka na rynku pod tą mysz.

Proszę o wyrozumiałość i jakiekolwiek opinie na te dwa tematy (czyszczenie i kupno nowej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DA 3G działa świetnie na każdej powierzchni.

Cóż, tego co się zdarło już raczej nie wyczyścisz :)

Zakładam, że w ogóle od czasu do czasu czyściłeś ją płynem do mycia naczyń, ect?

imo podkladka zużyła się mechanicznie i powinieneś szukać nowej :)

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi