Skocz do zawartości
manaiqin

Upgrade - potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich...

Już kilka lat nie wprowadzałem modyfikacji do mojego komputera. Zastanawiam się czy moja obecna konfiguracja nadaje się jako baza czy mam kupić kompletny zestaw.

Oto co siedzi w moim blaszaku:

Płyta główna: MSI MS-7235

Pamiec: 4GB DDR2 (widzi 3,25)

Karta graficzna: ATI Radeon HD5700 1Gb DDR

Zasilacz: zasilacz: ;D

Czy uda się coś z tego wykorzystać żeby można było pograć w WoW czy SWOTR z wyższymi ustawieniami grafiki niż MEGA LOW?

Bardzo dziękuje za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam,

manaiqin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że najsensowniejszym wyjściem jest zmiana platformy na LGA 1155. Intel Core I5-2310 + Asus P8H61-M LX2/SI + GoodRam 4GB 1333MHz CL9 to wydatek 1006 zł, przynajmniej jeśli chodzi o ceny z morele.net. Do tego zapewne dochodzi Windows 7 Home Premium OEM 64Bit PL. Domyślam się, że obecnie pracujesz na XP. Napisz jaki dokładnie masz zasilacz (samo słowo zasilacz wiele nie mówi) oraz kartę graficzną (Radeon HD5750 / HD5770).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompa chcesz pod konkretna gre, w ktora nie gralem nigdy. Z tego co wyczytalem potrzeba mocnego proca i duzo ramu, karte graficzna masz calkiem przyzwoita, wiec mozna zostawic. Domyslam sie ze dysk twardy i cdrom zostaje ze starego kompa. Tak wiec pozostale podzespoly proponuje wybrac z zestawu na grudzien za 2800:) Ewentualnie w ramach oszczednosci wzialbym plyte glowna z tanszego zestawu. Stara plyte z prockiem pchniesz spokojnie za 100-150 zl i stary ram tez ok 150 zl. Modernizacja wyjdzie cie ok 1300 zl a komp bedzie hulał. No chyba ze glos zabierze ktos kto gra w ta gre i powie ze wystarczajacy bedzie athlon x4 albo phenom, czy tez core i3. wtedy dla ciebie lepiej bo oszczedzisz pare stowek. Wiecej juz nie pomoge, o ile pomoglem w ogole :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi