manaiqin Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Witam Wszystkich... Już kilka lat nie wprowadzałem modyfikacji do mojego komputera. Zastanawiam się czy moja obecna konfiguracja nadaje się jako baza czy mam kupić kompletny zestaw. Oto co siedzi w moim blaszaku: Płyta główna: MSI MS-7235 Pamiec: 4GB DDR2 (widzi 3,25) Karta graficzna: ATI Radeon HD5700 1Gb DDR Zasilacz: zasilacz: ;D Czy uda się coś z tego wykorzystać żeby można było pograć w WoW czy SWOTR z wyższymi ustawieniami grafiki niż MEGA LOW? Bardzo dziękuje za wszelkie sugestie. Pozdrawiam, manaiqin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 a jaki masz teraz procesor i ile masz kasy na zmiany? Bo tak wstepnie to wszystko do wymiany oprócz grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaiqin Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Procesor: Intel Core2Duo 4300@1.80Ghz Na zmiany mogę wydać 1000-1500zl. Im mniej tym lepiej. Rożnicę odłożę na nowy monitor:) dw10 masz jakieś propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Myślę, że najsensowniejszym wyjściem jest zmiana platformy na LGA 1155. Intel Core I5-2310 + Asus P8H61-M LX2/SI + GoodRam 4GB 1333MHz CL9 to wydatek 1006 zł, przynajmniej jeśli chodzi o ceny z morele.net. Do tego zapewne dochodzi Windows 7 Home Premium OEM 64Bit PL. Domyślam się, że obecnie pracujesz na XP. Napisz jaki dokładnie masz zasilacz (samo słowo zasilacz wiele nie mówi) oraz kartę graficzną (Radeon HD5750 / HD5770). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Kompa chcesz pod konkretna gre, w ktora nie gralem nigdy. Z tego co wyczytalem potrzeba mocnego proca i duzo ramu, karte graficzna masz calkiem przyzwoita, wiec mozna zostawic. Domyslam sie ze dysk twardy i cdrom zostaje ze starego kompa. Tak wiec pozostale podzespoly proponuje wybrac z zestawu na grudzien za 2800:) Ewentualnie w ramach oszczednosci wzialbym plyte glowna z tanszego zestawu. Stara plyte z prockiem pchniesz spokojnie za 100-150 zl i stary ram tez ok 150 zl. Modernizacja wyjdzie cie ok 1300 zl a komp bedzie hulał. No chyba ze glos zabierze ktos kto gra w ta gre i powie ze wystarczajacy bedzie athlon x4 albo phenom, czy tez core i3. wtedy dla ciebie lepiej bo oszczedzisz pare stowek. Wiecej juz nie pomoge, o ile pomoglem w ogole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaiqin Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Dzięki za podpowiedzi. Zasilacz to totalny noname. Zdecydowałem się na: MSI P67A-C45+i5 2400+goodram 4Gb lub Corsair +zasilacz XFX lub OCZ. Reszta musi zostać:) Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...