urbanobra Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Witam. Mam problem z monitorem, mianowicie podczas korzystania z komputera jakiś czas temu monitor w pewnym momencie się wyłączył i od tego czasu nie działa, po odłączeniu kabla monitor-komputer na monitorze wyświetla się standardowa ramka z kolorami co świadczy, ze monitor jest w porzadku. osobiście podejrzewałem wine w/w kabla, ale próbowałem dwoma innymi kablami i jest ten sam problem. Mój monitor włącza sie automatycznie po uruchomieniu komputera, a w tej sytuacji nie reaguję lub co ostatnio się zdarzyło po przeczyszczeniu komputera włącza się, wydaje mi się, że reaguje, ale nie wyświetla się obraz. Monitor się jakby podświetla, a z pamieci wiem, że w tych momentach pojawiały się jakies treści na monitorze więc może to problem komputera. Monitor ma jakieś 5 lat, ale nigdy nie było z nim problemu, wymieniałem tylko kable dwukrotnie. Nie jestem wielkim znawcą komputerowym więc zwracam się do Was o pomoc. Za wszelkie błędy interpunkcyjne/ortograficzne przepraszam, ale zrozumcie, jest Nowy Rok. : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwolas Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Jak dla mnie najprostszym sposobem, żeby sprawdzić czy to wina komputera czy monitora, to podłączyć monitor do innego komputera. Można jeszcze przytargać inny monitor do tego komputera i sprawdzić czy działa. Jeżeli wina monitora to nowy albo jakiś serwis. Jeżeli wina komputera to zacząłbym od podmiany karty graficznej. Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Zwolas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...