olo.d Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Chcę kupić płytke asrock k7s8x, i tu zaczyna sie moje pytanie czy warto??? Czy jest ktoś kto ją urzywa i ma jakieś przekrety w jej wykonaniu. Raczeja nie mam zamiaru wyciągać z niej nie wiadomo czego tylko do kompletu atlonik 1700 :) i DDR 256. Zalezy mi na stabilnej pracy no i na drugim miejscu na wydajnosci ale głównie na cenia. Przyjmuje propozycje innych płyt w granicach 240zł. I wiem ze podobne tematy były juz poruszane ale z czasem człowiek nabiera doswiadczenie wiec czekam na osady co o tym teraz sadzicie. dzieki i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 ostatnio kumplowi skladalem kompa na tej plycie ,plytka spoko stabilna zero klopotow ,pamiec twinmos ddr333 podkrecona do 400 asynchro chula az milo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 A może L7S7A2 najlepsze płyta na SiS746 no i zawsze mozna czytnik kart opchnąć. Wydajniejsza od AsRocka i ogólnie lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Yeti 666---> jak jestes taki gosc to opchnij moj czytnik, podzielimy sie... odpale Ci 40 % uzyskanej sumy co przy np 100 moze ci sie oplacic :lol: ale mobo za ta cene jest calkiem niezla duzo lepsza niz ten asrock k7s8x ktory jest dosyc ubogi.. ran i pojawila sie firma wypuszczajaca bardziej okrojone mobo od ecesa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 uzywam tego mobo... dobra tania plyta, wcale nie taka uboga... ma wszystko co potrzeba (nie mowie o podkrecaniu).. nie sprawia problemow, stabilna, wydajna i kosztuje 235 zika podkrecac mozna z nieoficjalnym biosem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 w sumie to ecs l7s7a2 kosztuje 229pln,wiec nie iwem czy warto brac tego Asrocka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6322 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo.d Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 dzieki za propozycje ale durzo osób muwi mi zeby sie wystrzegac ECS jakiego kolwiek a zwłaszcza na sis. ponoc są niestabilne i poklejone zeby tylko chodzily. i w sumie kumpel taka plyte ma i ma zwisy co jakis czas a nie byla krecona i zbajerowana. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 dzieki za propozycje ale durzo osób muwi mi zeby sie wystrzegac ECS jakiego kolwiek a zwłaszcza na sis. ponoc są niestabilne i poklejone zeby tylko chodzily. i w sumie kumpel taka plyte ma i ma zwisy co jakis czas a nie byla krecona i zbajerowana. :?ja tam qrcze mialem kilka plyt na sisie i byly bardziej stabilne niz np plyty na chipsecie via Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 KGB... np. dlatego? SiS 746 http://www.sis.com/products/chipsets/oa/so...socketa/746.htm CPU supported AMD Athlon XP FSB 266 MHz. DDR333/DDR266 support Support Maximum Memory Bandwidth 2.7G/B. Sis746FX http://www.sis.com/products/chipsets/oa/so...cketa/746fx.htm CPU supported AMD Athlon XP FSB 333 MHz. DDR400 support Support Maximum Memory Bandwidth 3.2G/B. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 bierz ECS L7S7A2 fajowa plytka nie bedziesz zalowal :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo.d Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 a jak juz bym brał tą płyte asrock to idzie ja jakoś podkręcić czy juz nie ma bat. muwie o atloniku 1700. pytam tak jak bym kiedys nie mial corobic i wzią bym sie za to. jast tam troche opcj w biosie??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo.d Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 STORM......... podaj mi jakiś link z opisem do tego ECS bo nic nie moge znaleść ciekawego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 looknij --> asrock http://www.implozja.kalisz.pl/asrock_k7s8x.html http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s...os/betabios.htm http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s...s8x/k7s8x-1.htm http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimat...?ubb=forum&f=42 ECS http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2guide/ http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2...a2/l7s7a2-1.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 stafe a co to za roznica w tych chipsetach ,skoro i jedna i druga plyta pojdzie fsb166 i pamieci ddr400 obsluzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 no taka roznica, ze wg sisa ten pierwszy nie obsluguje FSB 333 i pamieci DDR400, a wg ECS obsluguje... moim zdaniem to cos nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 SIS w specyfikacji ukladu zablokowal pci i agp oraz dal szeroka palete dzielnikow pamieci wiec niech sie nie dziwi ze plyta moze chodzic lepiej niz w spaecyfikacji i to bez zadnego ryzyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo.d Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 dzieki za linki ale i tak malo co z nich rozumiem, a translator tez sobie zazbytnio nie radzi, moze wiecej po polsku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 a to czytales? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27415 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo.d Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 kurcze dzieki ale jeszcze jak bys byl tak uprzejmy i wiecej o asrock bo ta plytka mnie bardziej interesuej, chociasz pomalu glupieje juz przez tego ECS. Qrde co robić ktorą wybrać. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo.d Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 http://www.comexgroup.com/motherboards/_am...8x_sis746fx.htm zjazyjcie tutaj widac ze ze asrock troche cieniej wypada ale chyba nie zawiele. co o tym myslicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 IMHO roznice sa tak male nie ma sie co przejmowac... obie plyty sa dosyc dobre jak na te pieniadze...w praktyce zapewne nie zauwazysz zadnych roznic. wazne zeby trafic na dobry egzemplarz. mialem kilka plyt ecs i z zadna problemow nie bylo. teraz mam asrock i tez nie mam problemow. wczesniej kupowalem drogie markowe plyty i tez nie bylo problemow ;-) jak to spiewala slawna artystka z polsatu... "bierz co chcesz..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 aha i jak ktos uzywa lacza internetowego z dialogu, a konkretnie ma zakonczenie NT-ip Aethra to ladnie mozna przysieszyc programowo ze 115.2 (obsluga chipu Winbond W83697HF... http://www.rippstein.net/HiSerialEN.htm ) do pelnych 128 kilobit... transfery do okolo 16 kilobajtow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ostatnio kumplowi skladalem kompa na tej plycie ,plytka spoko stabilna zero klopotow ,pamiec twinmos ddr333 podkrecona do 400 asynchro chula az milo ;] dokladnie swietna mobo za tanie pieniadze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 z tych dwóch tylko L7S7A2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 z tych dwóch tylko L7S7A2 no tak ten model tez nie jest zly tylko o niej akurat juz slyszalem ze bios sie samoczynnie resetuje (pono usuniete), ze sie zwiechnie czasami wiec jesli o to chodzi to asrock jest wg mnie lepszym wyborem ale jesli chodzi o wydajnosc to fakt faktem l7ls7a jest lepsza no i ma wieksze :lol: mozliwosci o/c od asrocka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 mam L7S7A2 miałem GA-7VAX i nie żałuję podmiany. Płyta jest ok, stabilna wydajna a z biosem Cheepomana super do kręcenia. FSB 200Mhz uzyskuje się bez problemu a tak 230Mhz też nie jest czymś niezwykłym. Mi się niegy nie zawiesiła. Tego Asroca to bym kijem nie dotknął jakbym miał do wyboru między nim a ECSem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 mam L7S7A2 miałem GA-7VAX i nie żałuję podmiany. Płyta jest ok, stabilna wydajna a z biosem Cheepomana super do kręcenia. FSB 200Mhz uzyskuje się bez problemu a tak 230Mhz też nie jest czymś niezwykłym. Mi się niegy nie zawiesiła. Tego Asroca to bym kijem nie dotknął jakbym miał do wyboru między nim a ECSem :) nawet nie miales tego mobo, a piszesz takie opinie? poczytaj recenzje tego mobo... z nieoficjalnym biosem tez sie ladnie kreci i jest stabilna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 mam L7S7A2 miałem GA-7VAX i nie żałuję podmiany. Płyta jest ok, stabilna wydajna a z biosem Cheepomana super do kręcenia. FSB 200Mhz uzyskuje się bez problemu a tak 230Mhz też nie jest czymś niezwykłym. Mi się niegy nie zawiesiła. Tego Asroca to bym kijem nie dotknął jakbym miał do wyboru między nim a ECSem :) pewnie nigdy nie miales w reku tego mobo ba nawet go na oczy nie widziales a rzucasz takimi tekastami :evil: chcialem ci tylko nadmienic ze akurat ECS i Asrock leza dokladnie na tej samej polce wiec takie lamerskie komentarze zostaw dla siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ehhhh głupiś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ehhhh głupiś czytajac tego posta zgadnij co pomyslalem o Tobie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...