a00 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Chciałabym kupić nową kartę graficzną do mojego komputera. Zależy mi aby była możliwie jak najnowsza, najwydajniejsza i aby wszystkie najnowsze gry chodziły płynnie. Proszę o pomoc w konfiguracji, bo sama niezbyt się na tym znam :):) Zastanawiam się też nad wymianą ram,jesli jest to konieczne. Mój komputer: Procesor Intel Core 2 Duo, 6320, 1,86 GHz 1,90 GHz Ram 2GB Good ram Karta graficzna, którą teraz posiadam i chcę wymienić :) - Galaxy Nvidia GeForce 7900 GS Płyta główna - Abit Ab9 pro Zasilacz - beQuiet straight power 450W Dziękuję z góry :):) Aha i moze niech ta karta nie bedzie z tych najdroższych :):) Edytowane 6 Stycznia 2012 przez a00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Pytanie powinno pojawić się tu: Jaką kartę graficzną kupić? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Chciałabym kupić nową kartę graficzną do mojego komputera. Zależy mi aby była możliwie jak najnowsza, najwydajniejsza i aby wszystkie najnowsze gry chodziły płynnie. Proszę o pomoc w konfiguracji, bo sama niezbyt się na tym znam :):)Twoim ograniczeniem jest procesor. Jest tylko dwurdzeniowy(co nie jest aż takim wielkim problemem...), ale niestety jest dość nisko taktowany. To on będzie ograniczał wydajność w nowych grach i nowe mocne karty graficzne będą się przy nim nudzić. Polecam do tego co masz: Radeon 4770, 4850 GeForce GTS250, ew. 260GTX Ale koniecznie wymagane jest podkręcenie procka co najmniej do tych ~2.8GHz. Jeżeli masz boksowe chłodzenie to niestety będzie trzeba też wymienić :/ Na allegro/forum można wyrwać niezłe chłodzenia(używane) nawet za 40-50zł. Zastanawiam się też nad wymianą ram,jesli jest to konieczne. Po co wymieniać? Wydajności tym nie podniesiesz. Ale tak - warto dołożyć drugie 2GB takich GoodRamów ;) Aha i moze niech ta karta nie bedzie z tych najdroższych :):) Powiedz czy propozycje, które podałem są w dobrym przedziale cenowym. Teoretycznie powinno się podac taki przedział w trakcie pisania pierwszego posta :P Oczywiście podane karty są używane. Nie ma sensu pakować nic nowego do tego komputera(proca). Pozdrawiam Edytowane 6 Stycznia 2012 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...