Skocz do zawartości
a00

Jaka karta graficzna? Jak najlepsza do ab9 pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałabym kupić nową kartę graficzną do mojego komputera. Zależy mi aby była możliwie jak najnowsza, najwydajniejsza i aby wszystkie najnowsze gry chodziły płynnie. Proszę o pomoc w konfiguracji, bo sama niezbyt się na tym znam :):)

Zastanawiam się też nad wymianą ram,jesli jest to konieczne.

Mój komputer:

Procesor Intel Core 2 Duo, 6320, 1,86 GHz 1,90 GHz

Ram 2GB Good ram

Karta graficzna, którą teraz posiadam i chcę wymienić :) - Galaxy Nvidia GeForce 7900 GS

Płyta główna - Abit Ab9 pro

Zasilacz - beQuiet straight power 450W

Dziękuję z góry :):)

Aha i moze niech ta karta nie bedzie z tych najdroższych :):)

Edytowane przez a00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie powinno pojawić się tu:

Jaką kartę graficzną kupić? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Chciałabym kupić nową kartę graficzną do mojego komputera. Zależy mi aby była możliwie jak najnowsza, najwydajniejsza i aby wszystkie najnowsze gry chodziły płynnie. Proszę o pomoc w konfiguracji, bo sama niezbyt się na tym znam :):)

Twoim ograniczeniem jest procesor. Jest tylko dwurdzeniowy(co nie jest aż takim wielkim problemem...), ale niestety jest dość nisko taktowany. To on będzie ograniczał wydajność w nowych grach i nowe mocne karty graficzne będą się przy nim nudzić.

Polecam do tego co masz:

Radeon 4770, 4850

GeForce GTS250, ew. 260GTX

Ale koniecznie wymagane jest podkręcenie procka co najmniej do tych ~2.8GHz. Jeżeli masz boksowe chłodzenie to niestety będzie trzeba też wymienić :/ Na allegro/forum można wyrwać niezłe chłodzenia(używane) nawet za 40-50zł.

Zastanawiam się też nad wymianą ram,jesli jest to konieczne.

Po co wymieniać? Wydajności tym nie podniesiesz. Ale tak - warto dołożyć drugie 2GB takich GoodRamów ;)

Aha i moze niech ta karta nie bedzie z tych najdroższych :):)

Powiedz czy propozycje, które podałem są w dobrym przedziale cenowym. Teoretycznie powinno się podac taki przedział w trakcie pisania pierwszego posta :P

Oczywiście podane karty są używane. Nie ma sensu pakować nic nowego do tego komputera(proca).

Pozdrawiam

Edytowane przez DeathTomahawk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi