topek@GC.pl Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam, brat posiada następującą konfigurację: Płyta główna: Asus M3A78-AMD770 RAM: 2x 2GB Kingmax 6-6-6-18 Procesor: QuadCore AMD Phenom II X4 920, 2800 MHz (14 x 200) Dysk: Seagate Barracuda 7200.12 500410 (500gb) Grafika: Radeon HD4870 Zastanawiam się, co dorzucić aby jak najmniejszym kosztem nieco przyspieszyć tę konfigurację? Myślałem o kolejnych 4GB RAM'u - i tu moje pytanie, czy też powinny być CL6? Czy kupić 1x4GB, czy też 2x2GB na dual channel? Co poradzicie, co możecie polecić? Wielkie dzięki z góry za odpowiedź, pozdrawiam tpk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Dołożenie ramu na niewiele się zda. Podkręć procesor, ewentualnie dokup chłodzenie. Ni podałeś info o systemie oraz zastosowaniu komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) - Edytowane 17 Stycznia 2012 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topek@GC.pl Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Tak, sorry macie rację, nie napisałem do czego służy komp. Powiedziałbym w tej samej ilości do pracy, grania jak i oglądania filmów. O chłodzeniu nie pisałem, bo myślałem, że to dość oczywiste ;] Cała sprawa to jak najbardziej budżetowe przyspieszenie kompa... a SSD są dość drogie, jeśli się orientuję? Bo właściwie małego SSD można by tylko do systemu użyć (Win 7). Tak więc jaka jest najlepsza budżetowa opcja na przyspieszenie? SSD tylko pod system? Jakiś tani SSD pod system + najbardziej używane programy/gry? RAM? pozdrawiam :) btw: sporo grane teraz jest The Old Republic i w max detalach nie da się jej odpalić bez porządnej utraty FPS'ów -> tu wchodzi tylko wymiana grafy? Edytowane 15 Stycznia 2012 przez topek@GC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...