alepajonki Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Czy da się przelać pieniądze z karty na konto? Chodzi o to, że kupiłem coś na allegro i zażyczyłem sobie przesyłki pobraniowej. Sprzedawca z kolei zażyczył sobie zaliczki na przesyłkę i nie wiem jak to rozwiązać. Jak można się domyślić nie mam kasy na koncie, więc pomyślałem, że zapłacę kartą. I tu niespodzianka - nie mogę wpisać własnej kwoty. Da się coś na to zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Czy da się przelać pieniądze z karty na konto?Ale że co ty chcesz zrobić? Z jakiej karty na jakie konto? Jeżeli masz konto w banku to i masz kartę do obsługi tego konta. Jak można się domyślić nie mam kasy na koncie, więc pomyślałem, że zapłacę kartą.Żeby płacić kartą to trzeba mieć włączoną taką usługę w banku to po pierwsze a po drugie jak nie masz kasy na koncie to nie zapłacisz kartą. A po trzecie do płatności kartą potrzebny jest terminal! Allegro umożliwia wygenerowanie druczku pocztowego, z którym idziesz do banku lub na pocztę i wpłacasz odpowiednią kwotę na konto sprzedającego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Znajomy ma kartę kredytową i byłby skłonny zapłacić nią w zamian za gotówkę. Problem jest taki, że gdy chcę płacić przez PayU to najmniejsza kwota jaką mogę wprowadzić to cena przedmiotu. A o tym, że mogę zapłacić na poczcie czy w agencji to wiem. Po prostu miałem nadzieję, że da się to załatwić po mojemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 A nie lepiej po prostu zapłać z góry za przedmiot przez payU? Gościu będzie miał w kilka minut kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Może i lepiej, ale nie jestem nowoczesnym typem, który wywala pieniądze w ciemno, licząc jedynie na dobrą wolę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 O czym Ty mówisz ? To jest normalna transakcja. Płacisz przedpłatę i przynajmniej unikniesz kosztów pobrania. Jeżeli allegrowicz ma dużo pozytywów i na allegro nie jest od wczoraj to nie masz wyjścia jak mu zaufać. Równie dobrze, za pobraniem może Ci wysłać cegłę w paczce. Jak już jesteś taki nieufny to nie rób zakupów przez allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Nadawca może zaznaczyć na druczku pole "sprawdzenie zawartości przed zapłatą" i wtedy mam pewność 100%. Z resztą nie ma co debatować na ten temat - po prostu jestem nieufny do transakcji na odległość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Nadawca może zaznaczyć na druczku pole "sprawdzenie zawartości przed zapłatą" i wtedy mam pewność 100%. Z resztą nie ma co debatować na ten temat - po prostu jestem nieufny do transakcji na odległość. Dowiadywałeś się ile to kosztuje ? Sądzisz, że za friko sobie opcje będziesz wybierał ? Dostałeś kilka przepisów jak uniknąć problemów. Jeżeli dalej masz barykadę do wal głową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...