maciorqa Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Proszę o pomoc w złożeniu komputera dla gracza (budżet 2300zł), narazie wstępnie posłużyłem sie waszymi gotowymi zestawami i wyszło coś takiego: Płyta główna: Płyta główna Asus P8H61-M LE/USB3 REV 3.0 Procesor: Procesor Intel Core i3-2120 3.3GHz BOX Pamięc RAM: Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD6850 1024MB (GV-R685OC-1GD 1.1) Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 500W P SU 80Plus Napęd: Lite-On iHAS124-19 Obudowa: Tacens PRIOR LIMITED EDITION I mam pytanie co do plyty glownej, czy jakby w przyszlosci nie wystarczal mi ten i3, to czy mogłbym wsadzic w to MOBO Intel Core i5-2500K i bez wiekszych problemów go podkrecic? Czy może od razu pakować sie w P67 i w przyszłosci sie nie głowić? ale to chyba przekroczy mój budżet. Według cennika z morele wyjdzie 2226zł ale komputer będę składał w lokalnym sklepie wiec cena może sie nieco zwiekszyć Pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2012 przez maciorqa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Obudowę zmień na coś lepszego, np. na SilentiumPC Brutus 410 Pure Black. Ten Tacens praktycznie niczym się nie różni od I-Boxów za połowę tej ceny. Ogółem - dziadostwo. Jeśli chodzi o płytę główną, to jest ona w stanie obsłużyć i5-2500k, ale niestety nie umożliwia podkręcenia go poprzez mnożnik (a więc kupno procesora z odblokowanym mnożnikiem mija się z celem). Jeśli chciałbyś w stosunkowo niedalekiej przyszłości wymieniać procesor na i5-2500k, to możesz pomyśleć nad kupnem Celerona G530 i AsRocka P67 PRO3 B3. Procesor sam w sobie prezentuje dobrą wydajność jak na jego cenę, płyta zaś bez problemu obsłuży potem i5-2500k z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciorqa Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Dziekuje za szybka odpowiedz, zrobie tak jak kolega wyzej podpowiedzial tyle ze wezme i3, ten AsRock p67 b3 wydaje sie dobrym wyborem za niewygorowana cene no i obudowa tez miodzo, jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2012 przez maciorqa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jeśli zamierzasz brać i3, to lepiej będzie już poczekać z nim do premiery Ivy Bridge. Po przesiadce z i3 na i5 skok wydajności wbrew pozorom nie zawsze będzie duży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...