teraw Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam Jest problem ze ściszającym się mikrofonem. Płyta główna to MSI 880GM-E41, na której jest zintegrowana karta dźwiękowa VIA VT1828S. Sprawa wygląda tak, że mikrofon jest ustawiony na 100%, wzmocnienie +20db i słychać bardzo dobrze. Przez jakiś czas. Po kilkudziesięciu minutach, do kilku godzin następuje samoczynne ściszenie mikrofonu. W ustawieniach dalej jest 100% +20db, ale jest bardzo cichutko, trzeba się drzeć, żeby było coś słychać. Uruchomienie ponowne komputera rozwiązuje problem, oczywiście znów tymczasowo. Nie jest to uszkodzony mikrofon, bo próbowałem na trzech i jest to samo, zarówno osobnych, jak i wbudowanych w słuchawki. Sterownik najnowszy, ze strony producenta. System to Windows 7 Home Premium 32bit, oryginalny, bez żadnych przeróbek i modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 start, panel sterowania, sprzęt i dźwięk, dźwięki, komunikacja i zaznacz opcje nic nie rób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zrobiłem to już dawno, nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Komunikator typu Skype itd ??? ( on ma AGC ... automatic gain control ) Np on wymusza mi że mikrofon jest primary ( mam radiostacje podłączoną pod Line-in ) i wystarczy że ktoś napisze mi wiadomość i juz odłacza line-in.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Owszem skype. Automatycznie dostosuj głośność mikrofonu wyłączone. Mikrofon i tak jest primary, zresztą jest tylko jeden podłączony do komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Znalazłem winnego, tak mi się przynajmniej zdaje. Pada "zwiększenie wydajności mikrofonu". Gdy mikrofon się ściszy, to nie trzeba uruchamiać komputera ponownie, wystarczy ustawić na 0 dB, potem z powrotem na 20 i jest ok. Ma ktoś pomysł, co może powodować gubienie tych ustawień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...