Quake96 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam. Mam bardzo pilny problem (siedzę w kafejce więc mam mało czasu.) Otóż mam laptopa HP Compaq nc6120. Domyślnie był w nim Windows XP Home Edition, jednak system padł i zainstalowałem XP Professional. Mój problem polega na tym, że po uruchomieniu laptopa, w windowsie wyskakuje błąd, że nie można zainstalować sterownika baterii i coś o kontakcie z obsługą techniczną. Na necie nie mogę znaleźć sterownika baterii stąd prośba do was... Co z tym zrobić? Bateria jest oryginalna, lecz trzyma około 40-50minut. PS: Obecnie po odłączeniu zasilania, laptop działa na baterii, lecz system wskazuje, że laptop jest zasilany prądem przemiennym AC. Proszę was o pilną pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake96 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Nikt nie wie co to może być?? Dodam jeszcze pare ważnych szczegółów. 1. W windowsie obecnie przy starcie wyskakuje 3 razy komunikat o braku sterownika baterii. Gdy wchodzę w menedżer urządzeń i |"Baterie"| to na liście pojawiają się 3x "Nieznane urządzenie". 2. Laptop sam w sobie chyba reaguje na baterię, bo gdy odłącze zasilacz, to ekran się lekko przyciemnia, co oznacza, że sam laptop przechodzi w tryb baterii. 3. Bateria jest normalnie wykrywana w BIOSie. Więc to chyba wina Windowsa. PS: Wcześniej tak jak mówiłem, zainstalowany był oryginalny Windows XP Home Edition SP2 (Pod spodem mam nawet naklejkę z org. keyem), a obecnie zainstalowałem Windows XP Professional SP3. Niebawem, może uda mi się załatwić płytkę z XP Home, to sprawdzę czy na nim wszystko zadziała. Płytki nie mam, bo kupiłem laptopa już z zainstalowanym systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorg Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 zadzwon do serwisu HP oni napewno wiedza co to za bledy wyskukują skoro to ich blad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake96 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Już nie trzeba ;) Problem zażegnany. Moje podejżenia okazały się słuzszne. Wystarczyła przesiadka z powrotem na XP Home i po problemie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...