grzechuk Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 kupilem gre ale na sprzecie z siga padaka straszna... wypadlem z obiegu od roku i nie wiem co warto wymienic w bebechach by wszystko hulalo jak nalezy w 1920x1080 jak najtaniej... do kafla daloby sie cos ugrac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 (edytowane) Zakup quada. Ja zmieniłem e4300@3GHz na q6600@ 3GHz. Jak wcześniej bf3 ledwo szedł na 1440x900 na low, tak teraz przy słabej karcie graficznej mam płynne full hd na low. Do bf3 warto mieć 3+ rdzenie. q6600 to wydatek około 300zł. Edytowane 4 Lutego 2012 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 a moze wymienic mobo i wziac cos pod am3 + nowsza grafika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 To już lepiej inwestować w 1155. Pytanie tylko ile kasy możesz przeznaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 jak najmniej ;P 1000 max gram tylko w bc2, civ5 i chce grac w bf3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Culés Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Q6600 G0 + HD 5870(najlepiej 2gb) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Ewentualnie sprzedać cpu, ram, mobo, gpu i wtedy kupić I3+mobo z usb3 i sata3+8GB ram+ radka 6850 np coś takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Płytę lepiej zmienić na tańszego AsRocka H61M/U3S3, który również ma porty USB 3.0 i SATA 3. Za płytą MSI przemawia tylko rozmiar ATX, ale mimo to ma ona tylko 2 sloty na RAM. Kartę graficzną z kolei lepiej zmienić na model MSI / Sapphire, Asus do podłączenia wymaga dwóch wtyczek PCI-E. Jeśli zaś chodzi o pamięć, to taniej mamy zestaw 2x4GB 1600MHz CL9 XMS3 od Corsair: http://www.morele.net/pamiec-corsair-2x4gb-1600mhz-ddr3-cl9-xms3-heat-spreader-cmx8gx3m2b1600c9-411692/ Napięcie to oczywiście 1.5 V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Culés Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Bez sensu kosztem procesora,który jest nie wiele lepszy od q6600 brać zdecydowanie gorszą kartę graficzną,szczególnie w przypadku Battlefield 3,oczywiście sprzęt będzie nowy,nowoczesna podstawka,ale chyba raczej tu chodzi o wydajność w konkretnym tytule :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 modernizacja miala byc tylko pod bf-a, nie zalezy mi na usb3 ani innych ficzerach :P zasilacz jest z 2006 roku wiec nie jest nowy, trzebaby sprzedac cale bebechy i uskladac cos od nowa... tylko jaki w tym sens... postanowilem sobie ze nic juz do kompa nie rusze do nastepnych nexgenow i narazie mi klocek starczy... nie widze sensu dla jednej gry wymieniac bebechy, zmadrzalem chyba :rolleyes: mimo wszystko dzieki za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Więcej niż 4gb ramu potrzeba do bezstresowej jazdy w bf3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Tez myslalem o jakiejs podmiance w moim kompie.. Grafa jest OK ale chyba 2 rdzenie to za malo nawet 4GHz.. Mialem przejsc na 1155 ale narazie zmieniam prace i nie wiem jak bedzie z finansami.. Czy wymiana na q6600 ma sens? czy wystarczy moj zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Sewer - MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...