kirzon Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 (edytowane) Witam forumowiczów potrzebuję waszej pomocy przy kupnie komputera stacjonarnego sam nie jestem zbyt wielkim znawcą a wiem że na forum znajdują się osoby którę mają sporą wiedzę na temat komputera prawdopodobnie został bym przekierowany do tematu z zestawami na luty lecz ja potrzebuje całej skrzynki wraz z obudową + pełene okablowanie no i ceny podzespołów zmieniają się z dnia na dzień może uda się zaproponować coś lepszego na czym mi zależy przede wszystkim na cichej pracy komputera z takiego powodu że jestem osobą pracującą i na granie mam czas zwykle wieczorami. - komputer będzie używany do gier. - kwota na ten cel 2000zl. - części najlepiej nowe bo chciał bym zamówić całość z 1 sklepu wraz ze złożeniem zestawu z częsci. - podkręcanie istnieje taka możliwość. - rozdzielczość w jakiej gram szczerze nie zwracam na to uwagi potrzebuję jedynie bardzo dobrego sprzętu który pozwoli mi grać na przyzwoitych detalach. Za wszelkie propozycję pomoc z góry dziękuje termin w jakim mam zamiar kupic komputer to 5-7dni. Już jakies propozycje mamy jeżeli chodzi o budżet jeżeli przekroczy 100-200zł to się nic nie stanie myślę że dam rade taką sumę dołożyć. A możecie również polecić coś bez możliwości podkręcania był bym wdzięczny. Edytowane 5 Lutego 2012 przez kirzon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Culés Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 (edytowane) Myślę że nic lepszego się nie złoży w tej cenie,przekraczając budżet można dołożyć do płyty z USB3.0 i Sata3 ASRock H61M/U3S3 oraz mocniejszego,bardziej przyszłościowego zasilacza: XFX 550w. SilentiumPC Brutus 125zł Kingston 4gb 79zł WD Blue 500gb 318zł Asus 6850 DirectCU 587zł ASRock H61M-VS 166zł Aerocool E80-500 175zł Lite-On iHAS122-18 63zł Core i3 2100 440zł SilentiumPC Spartan 62zł(Cena razem z i3 2100) Razem: 2014zł Pozdrawiam :) EDIT: Spartana można puścić całkowicie pasywnie i da radę bez problemu z i3,warto dodać jedną rzecz a mianowicie: Każdy zestaw kupiony za minimum 1500 zł może zostać złożony przez pracowników Morele.net całkowicie za darmo i otrzymacie do tego wysyłkę kurierem GRATIS. Jako alternatywę w przypadku złożenia sprzętu możecie wybrać pendrive Kingston DataTraveler 100G2 4GB, jeśli przykładowo kupicie tylko kartę graficzną za kwotę ponad 1500 zł. Którąkolwiek opcję wybierzecie wystarczy przy składaniu zamówienia wpisać w uwagach hasło „purepc.pl” i wskazać drugi obok darmowej wysyłki bonus - złożenie zestawu bądź pendrive Kingston 4GB. Do obsługi czytelników PurePC została także oddelegowana osoba zajmująca się tylko Waszymi zamówieniami, więc proces realizacji zamówień powinien iść bardzo sprawnie. Edytowane 5 Lutego 2012 przez Adrian_Culés Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Podany Aerocool zdaniem producenta ma 80-procentową sprawność, ale nie ma to potwierdzenia w postaci certyfikatu. Recenzje wskazuje, że nie wiele mu brakuje i choć to w sumie marginalne różnice to jednak świadczą o całości konstrukcji. Kolejna sprawa to tylko jedna wtyczka PCI-E i to 6pin. Zasilacz 500W w nazwie, a nawet HD 6850 bez problemów (przejściówek) nie podłączysz.. Na koniec wentylator o którym w recenzjach (swoją drogą maluśko ich) nie piszą albo określają to sformułowaniem typu czego się spodziewać za te pieniądze. Osobiście szukałbym czegoś innego i kupił na przykład Efficient Power BQT F1-350W mimo tego, że to nadal tylko jedno pcie i mniejsza moc (336W to i tak wystarczająca) ew Core 450W itp Warto także dodać, że dysk cichy nie jest (mając jeden dysk łatwo można go wyciszyć) i wentylatory w obudowie także nie są super choć to indywidualna sprawa. Warto jednak kupić jakiś prosty kontroler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...