krzysiekkce Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Zastanawiam się nad zakupem używanego komputera dla dzieci - wyłącznie do neta, office, czasem film. Dzieci mają PS3 zatem jesli gry na PC to jakieś gierki flash w necie.. Mam możliwość zakupu takiego zestawu w cenie 500zł: Athlon 3800+ 2.0GHz x2 GIGABYTE GA-M615ME-S2 (socket AM2, PCI-Ex16, DDR2) GeForce 8600GT 256MB DDR3 PCI-E /Direct 10/ PS4.0 2GB pamięci RAM DDR2 SAMSUNG SP2004C o pojemności 200GB zasilacz Take Me 400 - 400W Nagrywarka DVD/CD z systemem LightScribe czytnik kart -SONY klawiatura+mysz Zasilacz z tego co wyczytałem nieciekawy ale podobno bez problemu pracuje i zasila z powodzeniem komponenty. Wszystko w idealnym stanie.. Uważacie że warto wydać 500zł za taki zestaw - pamiętajcie że nie chodzi o komputer do gier - zdaję sobie sprawę ze to dosyć stara konfiguracja ale obecnie mam u dzieci AMD Athlon XP, 1343 MHz 1500+ 512 MB (PC2100 DDR SDRAM) NVIDIA GeForce3 Ti 200 (64 MB) i wydaje się ze niewielkim kosztem będzie widoczna zmiana na lepsze... Czy GeForce 8600GT da mi na monitor obraz HD i czy jest lepsza od obecnych zintegrowanych na płytach układów graficznych? Czy Win7 w takiej konfiguracji będzie działało płynnie? I czy warto w takiej kwocieOczko proszę o pomoc fachowców i Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 Cena mogłaby być troszkę atrakcyjniejsza. Nie jest źle. Utarguj z 50zł na jakąś Deltę/Fortrona z allegro i będzie ok. 8600GT poradzi sobie z ww zastosowaniami w HD b. dobrze. Do W7 wskazane byłoby 4GB ramu ale na 2GB też powinno być ok. Ram jest w jednej kości czy 2x1GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...