Skocz do zawartości
Mkalem

Nowy komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam się do złożenia nowej maszynki do gier, gdyż stary zestaw się spalił (płyta) i chyba nie opłaca mi się kupować nowej płyty pod c2d s775.

Chodzi mi głownie o gry Steam - CS:S, CS:GO itp.. bez nowości (mam PS3) choć nie wykluczam.

Złożyłem coś takiego, co wymienić, czy zasilka wystarczy?

Czy może te zestawy gotowe z allegro są ok? Np. -> KOMIT CORE i5-2500 4x3.3GHz GTX550Ti DDR5 8GB RATY (2076524648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Cena za zestaw z załącznika, który złożyłem to nieco ponad 2100,- i to jest taka górna granica.

post-189573-0-09270300-1328557313_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaglądałem. Nie jestem tak obeznany w dziedzinie sprzętu i wydawało mi się, że i5 to nie staroć, ale ok. Może pomożesz, komputer składam -> tutaj <-

Co nie tak z tą obudową?

Edytowane przez Mkalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polecił tak:

AMD phenom II 965 BE

Asrock 970 extreme3

kingston 4gb 1333

Gigabyte geforce 560 OC

Chieftec GPS 450a 450W

Co do obudowy to polecam SPC Brutus 410/430 PureBlack (zależny czy chcesz usb 2.0 - 3.0)

Wybór na stronie która podałeś jest nieco przyciasny więc radze zmienić sklep w którym będziesz kupował.

Zestaw na ESC.pl kosztuje około 2000 zł(ewentualnie dokupić lepsze chłodzenie i podkręcić procesor) myślę że zestaw jest godny polecenia. Pozdrawiam!

Edytowane przez PogromcaSS
  • Downvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep, który wybrałem jest praktycznie jedynym, gdzie złożę komputer, w moim mieście, a zależy mi na zakupie na miejscu, nie przez internet.

Ze starego kompa dopnę ewentualnie dysk jako dodatkowy (SATA 120gb 2.5"), bo to staroć, składany w 5 lat temu

C2D E6400 2.13 GHz (nie wiem czy działa)

Gigabyte GA-945P-S3 (spalona)

Gainward Geforce 7900GS 512MB

2 x 1GB DDR2

Modecom Feel II 350W w obudowie Modecom Nice II

Może jednak kupić tylko płytę, powinien wystarczyć do nowego CS:GO, a napewno starczał mi do CS:S?

Co z zestawami z Allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi