Mkalem Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam. Przymierzam się do złożenia nowej maszynki do gier, gdyż stary zestaw się spalił (płyta) i chyba nie opłaca mi się kupować nowej płyty pod c2d s775. Chodzi mi głownie o gry Steam - CS:S, CS:GO itp.. bez nowości (mam PS3) choć nie wykluczam. Złożyłem coś takiego, co wymienić, czy zasilka wystarczy? Czy może te zestawy gotowe z allegro są ok? Np. -> KOMIT CORE i5-2500 4x3.3GHz GTX550Ti DDR5 8GB RATY (2076524648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cena za zestaw z załącznika, który złożyłem to nieco ponad 2100,- i to jest taka górna granica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Wybrałeś stary dwurdzeniowy procesor i płytę do podkręcania, ale nie wiem czego, bo chyba nie tego CPU :P Ponadto obudowę szczerze odradzam. Zaglądałeś w ogóle do polecanych zestawów na luty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkalem Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Nie zaglądałem. Nie jestem tak obeznany w dziedzinie sprzętu i wydawało mi się, że i5 to nie staroć, ale ok. Może pomożesz, komputer składam -> tutaj <- Co nie tak z tą obudową? Edytowane 6 Lutego 2012 przez Mkalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Podaj budżet (2100pln?), co ma być kupione za te pieniądze, co chcesz wykorzystać ze starego kompa. Zmień tytuł tematu na bardziej precyzyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PogromcaSS Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Ja bym polecił tak: AMD phenom II 965 BE Asrock 970 extreme3 kingston 4gb 1333 Gigabyte geforce 560 OC Chieftec GPS 450a 450W Co do obudowy to polecam SPC Brutus 410/430 PureBlack (zależny czy chcesz usb 2.0 - 3.0) Wybór na stronie która podałeś jest nieco przyciasny więc radze zmienić sklep w którym będziesz kupował. Zestaw na ESC.pl kosztuje około 2000 zł(ewentualnie dokupić lepsze chłodzenie i podkręcić procesor) myślę że zestaw jest godny polecenia. Pozdrawiam! Edytowane 6 Lutego 2012 przez PogromcaSS 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkalem Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Sklep, który wybrałem jest praktycznie jedynym, gdzie złożę komputer, w moim mieście, a zależy mi na zakupie na miejscu, nie przez internet. Ze starego kompa dopnę ewentualnie dysk jako dodatkowy (SATA 120gb 2.5"), bo to staroć, składany w 5 lat temu C2D E6400 2.13 GHz (nie wiem czy działa) Gigabyte GA-945P-S3 (spalona) Gainward Geforce 7900GS 512MB 2 x 1GB DDR2 Modecom Feel II 350W w obudowie Modecom Nice II Może jednak kupić tylko płytę, powinien wystarczyć do nowego CS:GO, a napewno starczał mi do CS:S? Co z zestawami z Allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Jak tylko do CS-a to dokup płytkę.Jest tego trochę,dużo ludzi wymienia teraz sprzęt.Zestaw z allegro... Jak chcesz dobry to bierz ten Zestawy komputerowe na Luty 2012 | PurePC.pl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Co z zestawami z Allegro?Nie najnowsze, ale wciąż jakże aktualne link Edytowane 6 Lutego 2012 przez ivanov 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...