humanoidal Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Witam, chcę zmienić wentylator w chłodzeniu xigmatek loki. Generalnie cooler mi odpowiada, szczególnie za 50pln, z tym, że ostatnio męczy ucho strasznie jak odpale crysisa 2. Jako, że jest to konstrukcja budżetowa to celuje w coś do 20pln z odbiorem osobistym we wrocławiu. Co myślicie o tym? Enermax TB SILENCE 92MM • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Jedyną wadą tego chłodzenia jest to, że nie ma PWM. Czy w takim razie się nada? Jak podłączę to do złącza na wentylator procesora to będzie normalnie dostawał 12V i kręcił się na 1400rpm? A może jest jakaś lepsza opcja? edit: znalazłem jeszcze takiego zalmana: http://www.arest.pl/produkt/Wentylatory/29,32,,,0,0,0,,/25619/ZALMAN-ZM-SF2-92-mm-23-dB-2000-obr-min-slizgowy-bialy/ - przyznam, że cena kusząca. Tylko pytanie czy wentylator 3 pinowy bez PWM nie będzie wył jak go podłącze pod 4 pinowe złącze wentylatora CPU Edytowane 28 Lutego 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 edit: znalazłem jeszcze takiego zalmana: ZALMAN ZM-SF2 - 92 mm, 23 dB, 2000 obr/min, ślizgowy, biały - Wentylatory do obudowy na Arest.pl - przyznam, że cena kusząca. Tylko pytanie czy wentylator 3 pinowy bez PWM nie będzie wył jak go podłącze pod 4 pinowe złącze wentylatora CPU Przyznam szczerze, że nie miałem styczności z wentylatorami 92 mm od Zalmana ale cena faktycznie jest ciekawa i z pewnością będzie ciszej niż przy fabrycznym wentylatorze Lokiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...