buckethead Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Witam Od kilku/nastu dni miałem problem z uruchamianiem laptopa, a dokładniej z uruchamianiem matrycy. Matryca nie uruchamiała się za każdym razem (system startuje normalnie). Dzisiaj już nie uruchamia się w ogóle. Po podłączeniu zew. monitora wszystko jest ok, także to nie grafika. Po rozkręceniu obudowy matrycy sprawdziłem czy taśma jest ok i wszystko jest dobrze podpięte (chociaż od początku byłem przekonany, że to nie to). Moja diagnoza to inwerter, chociaż podobno gdy uszkodzony jest inwerter to po podświetleniu matrycy np mocną latarką powinno coś widać na matrycy, ale tutaj takie rzeczy nie mają miejsca. Jakieś pomysły ? Czy coś mogę zrobić by potwierdzić moje przypuszczenia ? Czy to może jednak coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) Uszkodzona grafika, taśma lub matryca. Życzę dużo cierpliwości przy skręcaniu i rozkręcaniu tego sprzęta, przyda się :) Edytowane 3 Marca 2012 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Po podłączeniu zew. monitora wszystko jest ok, także to nie grafika Zdziwiłbyś się.. :-] Inwerter na pewno nie bo albo działa albo nie. Taśma nie musi mieć wizualnie śladów. Mogła być już dawno gdzieś ściśnięta i teraz się jakaś żyła w środku przepaliła. ALe najprędzej gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...