neos Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Witam, ostatnio mam zamiar wziaść się bardziej za krecenie sprzetu. Posiadam axp1700+ 0.18u, solteka sl75drv4 i ramy jakieś nonejmy - cpu-z pokazuje mi takie oto tajmingi: bank interlave: 2 way cas latency: 2 ras to cas delay: 2 ras precharge: 2 cycle time: 5 Mam w zwiazku z tym kilka pytań: 1. jakie są optymalne timingi? ktore powinienem zmienić? 2. czytałem trochę na tym forum o przecinaniu, przepalaniu i łączeniu drucikami pinów w antq. Aktualnie po połączeniu lakierem przewodzącym mostków moj athlonik chodzi: 12x145, czyli dla tych którym niechce się liczyć: 1761 MHz. Czy jest w nim (no i mojej płycie) możliwość osiągnięcią mnożników od 13 w górę? czy to tylko dla 0.13u ? Co polecacie? Tylko proszę nie odpisywać w stylu: "idź wymień proca na 0.13u, płytę na nforce i dopiero kręć" itp. chciałbym wiedzieć co moge wykrzesić jeszcze z tego starego palomino... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 a FSB nie mozna wyzej podciagnac troche? bo co do wyzszych mnoznikow to nie jestem tego pewny czy to dobre rozwiazanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neos Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 niestety nie, już zaldwie 1-2 Mhz więcej i się windows nie ładuje ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 to moze to jest wina pamieci, sprobuj timingi ustawic lagodniejsze, albo zwieksz napiecie(jesli sie da) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 to moze to jest wina pamieci, sprobuj timingi ustawic lagodniejsze, albo zwieksz napiecie(jesli sie da) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neos Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 to nic nie daje, nawet jak ustawie asynchronicznie pamiątki na 100 MHz to przy wiekszym fsb windows sie nie zaladuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 1761 MHz to ponad 2100+, wiecej na chlodzeniu powietrznym to z Palomino ciezko wyciagnac.. zmien bank interleave na 4 - powinno troche kopa dac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 hmm z tym palmino to nie poszalejesz zabardzo mialem kiedys i max ile chodzil stabilnie to 2000+ to i tak ladnie jak na palmino ale temp byly wysokie :( pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neos Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Hm a jak z mnożnikami? da się w palomino ustawić wyższy np. 14-16 ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 u mnie sprzęt jak w podpisie; FSB 145 to też jest max nie zależnie czy na pamięciach 266, czy 333 więc to nie pamięci są wąskim gardłem. Mnożnika jakoś nie chciało mi się odblokować. Zniechęciłem się po 2 dniowym poszukiwaniu w moim mieście lakieru przewodzącego :( także chodzi tak jak w podpisie 11x145 i ani jednego megacherca więcej nie da się wycisnąć bez odblokowania mnożnika :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...