Skocz do zawartości
Saphi

karta dziwękowa do 2.0 jak i 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje zewnetrzną karte muzyczna z pilotem, do komputera stacjonarnego jak i laptopa. Posiadane systemy win 7 głownie karta wykorzystywana bedzie do muzyki sporadycznie gram w gry. Obecnie posiadam najzywklejszy amplituner dixona w zestawie 2.0 z wejsciem analogowym ale w ciagu 2-3 miesiecy zamierzam przesiąść się na Yamahe Amplituner HTR 3064 z zestawem głośników HKTS 9 BQ 5.1 ewntualnie coś podobnego. Najlepiej by było jakby karta kosztowała między 100-300zł ale jeśli coś bedzie naprawde godnego uwagi to proszę pisać jeśli nawet cena będzie ponad 600zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innych zewnętrznych godnych uwagi kart 5.1 są chyba tylko karty ESI (MAYA EX 5, MAYA U5 i GigaPort HD). EX 5 podobno jest słaba i niewarta swojej ceny. Za to MAYA U5 prezentuje się dość ciekawie. Ma lepsze parametry (przynajmniej na papierze ;)) od X-Fi surround, a jest w porównywalnej cenie (ok 240zł). Z opinii w internecie wynika że ma całkiem dobrą jakość dźwięku. Ale nie wiem czy ktoś porównywał ją z X-Fi więc nie wiem jak wygląda porównanie tych dwóch kart. GigaPort HD ma jeszcze lepszą specyfikację ale kosztuje (ok 600zł) ponad 2x więcej od U5, więc raczej nie będziesz nią zainteresowany ;)

//Poczytałem trochę o tej U5 i nie jest to nic specjalnego. Szumi (wzmacniacz słuchawkowy), trzeszczy (zbiera zakłócenia z komputera po USB), są problemy ze sterownikami itd. Jak zależy Ci na zewn. karcie z pilotem do 300zł to bierz X-Fi.

Edytowane przez kamail86
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi