PoGo Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Czy jak na r9700 zuploaduje sie biosa od r9800 to bedzie to dzialac? Juz nie myslac o chlodzeniach dodatkowych i tych sprawach, tylko czy ta karta ruszy czy zdechnie ?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ja bym nie ryzykował. Jednak R9800 to "inna" karta aniżeli 9700 i nie różni się tylko taktowaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 po co to robic biosem sciagnij sobie nowe sterowniki omega www.omegacorner.com i one maja mozliwosc zamiany karty z 9700 na 9800pro - u mnie dziala :) (tak karte wykrywa windows) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 po co to robic biosem sciagnij sobie nowe sterowniki omega www.omegacorner.com i one maja mozliwosc zamiany karty z 9700 na 9800pro - u mnie dziala :) (tak karte wykrywa windows) pozdro Wprawdzie nie jest to pełne 9800, ale już nie dużo mu brakuje :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 A co ci to daja oprocz tego ze Winda wykrywa jako R9800Pro :?: Sa jakies inne korzysci z tego plynace....bo sam sie zastanwiam czy nie zainstalowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Wyższa wydajność z FSAA i Anizo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Wyższa wydajność z FSAA i Anizo. dokladnie tak jest, przy wlaczonych aniso i fsaa wydajnosc znaczaco wzrosla ale domyslam sie ze to przyczyna nowszych sterow (3.4) niz tego ze wykrywa jako 9800pro, wedlug mnie to tylko bajer ze tak pokazuje i fajnie wyglada :P pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Kupa :( Zapodalem te Omegi najnowsze i przy instalacji dalem Hacked Drivers i wyskoczyly jakies puste pola ze znakiem X.....czyli bledy. Karta nie jest rozpoznawana jako R9800PRO :( Czy ktos wie o co biega :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Wyższa wydajność z FSAA i Anizo. dokladnie tak jest, przy wlaczonych aniso i fsaa wydajnosc znaczaco wzrosla ale domyslam sie ze to przyczyna nowszych sterow (3.4) niz tego ze wykrywa jako 9800pro, wedlug mnie to tylko bajer ze tak pokazuje i fajnie wyglada :P pozdro Włąsnie, że nie. Na Catalystach 3.2 też robiłem ten numer i też poprawiało wydajnośc z FSAA i Anizo. :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 W sumie macie racje. Po co sie bawic biosami jak starcza omegi, tak z ciekawosci sie glownie pytal. Niedlugo kupie kompa (lada dzien:D ) i chyba wezme r9700 od FICa, albo jakies nonpro tez FICa albo szafirka. A te nonpro jak pujda jako 9800 ? trzeba jakies chlodzenie na pamiatki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Kurcze, postepowalem tak jak pisalo na omegacorner.com, czyli odinstalowalem AIT Control Panel i tweakery, i nie chce chce mi sie zrobic instalacja HAcked Drivers :( Jak odinstalowac te badziewie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Kurcze, postepowalem tak jak pisalo na omegacorner.com, czyli odinstalowalem AIT Control Panel i tweakery, i nie chce chce mi sie zrobic instalacja HAcked Drivers :( Jak odinstalowac te badziewie :?: Spróbuj driver cleanerem. Zresztą musisz popróbować z tymi Omegami, tez miałem problem z ich zainstalowaniem,a le w końcu się udało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Wywalilem wszystko Driver Cleanerem i zainstalowalem same Omegi...dalej wyskakiwale te puste pola z bledami. Karta wykrywana jest przez 3dmarka 2001 jako 9800 ale w menadzerze urzadzen jako 9500/9700 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 A spróbuj jeszcze zainstalować je ręcznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 LOL....zrobilem reczna instalacje poprzez "Aktualizuj sterownik" i podalem mu lokalizacje z folderu Program Files (tam gdzie siedza Omegi) i brakowalo mu jakiegos pliku ATIxx.sys, ale znalazlem go w katalogu HAcked. Zainstalowalem tak dla obu urzadzen (primary i secondary), ale teraz wykrywa jako R9700PRO i nie ma control panelu :evil: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Wyższa wydajność z FSAA i Anizo. dokladnie tak jest, przy wlaczonych aniso i fsaa wydajnosc znaczaco wzrosla ale domyslam sie ze to przyczyna nowszych sterow (3.4) niz tego ze wykrywa jako 9800pro, wedlug mnie to tylko bajer ze tak pokazuje i fajnie wyglada :P pozdro Włąsnie, że nie. Na Catalystach 3.2 też robiłem ten numer i też poprawiało wydajnośc z FSAA i Anizo. :-). no to fajnie :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 gdy instalowalem tez mialem jakies bledy z X czy cos tam ale wciskalem caly czas i po paru kliknieciach poszlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 No to ja się poddaje. Te Omegi jakieś niedorobione są :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Ja też miałem problemy z instalacją sterów OMEGI na 3.4 bo nie chciał mi mojego radeona rozpoznać jako 9800. Ale skoro po dobroci niechciał to ręcznie ustawiłem we właściowściach kartę jako RADEON 9800 PRO z secondary zrobiłem to samo i działa wszystko super. Widze zwłaszcza na colinie 3 przyspieszenie gdy mam włączony 4xAA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Tomek24 :arrow: mozesz przyblizyc bardziej jak to zrobiles recznie :?: Wyczytalem na jakims zagranicznym forum ze te puste pola z X-sami zdarzaja sie wielu ludziom podczas instalacji Hacked Drivers. Podobno problem tkwi w niezgodnosci wersji jezykowej Omeg i Windowsa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Tomek24 :arrow: mozesz przyblizyc bardziej jak to zrobiles recznie :?: Wyczytalem na jakims zagranicznym forum ze te puste pola z X-sami zdarzaja sie wielu ludziom podczas instalacji Hacked Drivers. Podobno problem tkwi w niezgodnosci wersji jezykowej Omeg i Windowsa :? :) Co ja zrobiłem a nic takiego wielkiego. W XP w menadrzeże urządzeń wybrałem właściwości radeona 9700/9500 :P potem aktualizacje sterownika potem dotarłem do listy możliwych do wyboru z listy kart graficznych kompatybilnych, od znaczyłem to dziadostwo "wyświetl tylko zgodne urządzenia"(czy jakoś tak to się zwało) pokazała mi się cała lista radeonów wybrałem r9800 PRO i windows to przyklepnoł i tyle :) Potem to samo zrobiłem z "secondary" i działa :) Jaśniej nie potrafie tzn krok po kroku bo nie mam XP w pracy :) Ale mam na jednym kompie zaraz sprawdze i podam ci krok po kroku :P[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Mój komputer -> właściwości -> menadżer urządzeń -> sprzęt -> karty graficzne -> radeon 9700/9500 -> właściwości -> sterownik -> aktualizuj sterownik -> zainstaluj z listy lub określonej ... -> nie wyszukuj, wybiore sterownik do zainstalowania -> odznaczam pokaż zgodny sprzęt -> wybieram RADEON 9800 PRO -> dalej i po wszystkim :) przeładuj jeszcze kompa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...