Marcin_Jol Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Nie potrafię sprecyzować mojego problemu w dostępnych działach więc zapytam się was. Konkretnie mam taki problem. Niedawno kupiłem "fajny" komputer w/g mnie ale w tracie pracy na programach graficznych nie działa tak jak bym sobie to wyobrażał, działa zbyt wolno. Problem pewnie leży w KONFIGURACJI poszczególnych podzespołów. - Kości ram pracują na częstotliwości 800Mhz a powinny na 1600 ! ( nie potrafię tego zmienić ). - Palit GTX 460SE ( może trzeba podkręcić ? ) Proszę o opinie. Pozdrawiam Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez Marcin_Jol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Przydałoby się, gdybyś podał całą konfigurację tego "fajnego" peceta. Odpowiem na twoje wątpliwości: Pamięci mają dobrą częstotliwość, po prostu tak jest podawana w programach typu CPU-z. 460SE to kał, a nie karta graficzna, gratuluję wybrania gotowca. Ma nawet niestandardowy rozstaw otworów montażowych, przez co żadne chłodzenie na nią nie będzie pasować. Zmieńże także nazwę tego tematu, zanim moderator wlepi ci 10%. Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez zzizzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Jol Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Przydałoby się, gdybyś podał całą konfigurację tego "fajnego" peceta. Odpowiem na twoje wątpliwości: Pamięci mają dobrą częstotliwość, po prostu tak jest podawana w programach typu CPU-z. 460SE to kał, a nie karta graficzna, gratuluję wybrania gotowca. Ma nawet niestandardowy rozstaw otworów montażowych, przez co żadne chłodzenie na nią nie będzie pasować. Zmieńże także nazwę tego tematu, zanim moderator wlepi ci 10%. Dzięki za odpowiedz. Wydawało mi się że dobra jest ta karta :) trudno. Nie rozumiem trochę co masz na myśli z tą częstotliwością ram ?Ja mam ramy Corsair XMS3 8gb, 16000Mhz 9-9-9-2 i chciałbym żeby pracowały na tej prędkości a nie jak pokazuje mi program Hwinfo64 w prędkości 800Mhz. Za chwilkę wrzucę printscreen całego kompa. Dołączam załącznik z zawartością kompa. pc.txt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wyguglaj co znaczy PC3-12800, dopiero potem zacznij to "naprawiać". Podpowiem: tak, częstotliwość pamięci jest taka, jaka ma być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wszystko jest ok. Masz 800mhz (efektywnie 1600Mhz). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Jol Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wszystko jest ok. Masz 800mhz (efektywnie 1600Mhz). Dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...