Skocz do zawartości
Marcin_Jol

Pc do konfiguracji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie potrafię sprecyzować mojego problemu w dostępnych działach więc zapytam się was. Konkretnie mam taki problem. Niedawno kupiłem "fajny" komputer w/g mnie ale w tracie pracy na programach graficznych nie działa tak jak bym sobie to wyobrażał, działa zbyt wolno. Problem pewnie leży w KONFIGURACJI poszczególnych podzespołów.

- Kości ram pracują na częstotliwości 800Mhz a powinny na 1600 ! ( nie potrafię tego zmienić ).

- Palit GTX 460SE ( może trzeba podkręcić ? )

Proszę o opinie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Marcin_Jol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałoby się, gdybyś podał całą konfigurację tego "fajnego" peceta.

Odpowiem na twoje wątpliwości:

Pamięci mają dobrą częstotliwość, po prostu tak jest podawana w programach typu CPU-z.

460SE to kał, a nie karta graficzna, gratuluję wybrania gotowca. Ma nawet niestandardowy rozstaw otworów montażowych, przez co żadne chłodzenie na nią nie będzie pasować.

Zmieńże także nazwę tego tematu, zanim moderator wlepi ci 10%.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałoby się, gdybyś podał całą konfigurację tego "fajnego" peceta.

Odpowiem na twoje wątpliwości:

Pamięci mają dobrą częstotliwość, po prostu tak jest podawana w programach typu CPU-z.

460SE to kał, a nie karta graficzna, gratuluję wybrania gotowca. Ma nawet niestandardowy rozstaw otworów montażowych, przez co żadne chłodzenie na nią nie będzie pasować.

Zmieńże także nazwę tego tematu, zanim moderator wlepi ci 10%.

Dzięki za odpowiedz. Wydawało mi się że dobra jest ta karta :) trudno. Nie rozumiem trochę co masz na myśli z tą częstotliwością ram ?Ja mam ramy Corsair XMS3 8gb, 16000Mhz 9-9-9-2 i chciałbym żeby pracowały na tej prędkości a nie jak pokazuje mi program Hwinfo64 w prędkości 800Mhz. Za chwilkę wrzucę printscreen całego kompa.

Dołączam załącznik z zawartością kompa.

pc.txt

post-192178-0-13987200-1334944553_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...