voluu Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Potrzebowałbym laptopa dla księgowej do szkoły podstawowej. Czego używa? Wi-Fi, Offica, Płatnika i programów serii Vulcan. Teraz ma jakieś Lenovo jeszcze z Vistą, niby 2GB RAM, ale jak przymuli to puści po 5min. Domyślam się, że grafika to prosta integra Intela, min. te 2GB RAM i jakieś 2-rdzeniowiec. Musi być system, tak samo matryca 15". Nie mam kompletnie pomysłu, zwłaszcza, że na Allegro same laptopy z taką przekątną i procesory z taktowaniem 1GHz :unsure: Wymagania programu Vulcan, klik! Wymagania programu Płatnik, klik! Pozdrawiam, v. Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez voluu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Ale 1500 razem z Windows 7?? Oj to będzie ciężko. Za 2000 jest już coś wartego uwagi: http://www.x-kom.pl/p/77336-notebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-b570-i3-2330m-4gb-500-dvd-rw-7hp64x.html Za 1680 coś takiego: http://www.x-kom.pl/p/73972-notebook-laptop-15,6-asus-x53e-sx1225v-b950-3gb-320-dvd-rw-7hp64.html Wszystko co tańsze to będzie już nieopłacalny szrot :P Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A ten: http://www.x-kom.pl/p/73972-notebook-laptop-15,6-asus-x53e-sx1225v-b950-3gb-320-dvd-rw-7hp64.html tylko przerażają mnie 64bity na takim sprzęcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przecież sam ci dałem linka do niego wcześniej :) O bity sie nie martw, bo procek ma taką architekturę. Ale nie bierz nic słabszego, bo po prostu się nie opłaca, za niedługo znowu będzie do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jeśli jest po prostu potrzebny nowy laptop to moją sugestię zignorować, ale może lepiej dokupić trochę ramu, zrobić format i wgrać legalną 7? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przecież sam ci dałem linka do niego wcześniejZedytowałeś, jak dodawałem odpowiedź to tego nie było :) Ten ma już parę lat, dysk ma kilka nienaprawialnych sektorów, Wifi coraz częściej nie łączy, od tak się wyłącza. Raczej nie ma co inwestować w niego. Aż dziw, że Lenovo się tak sypie, dla mnie to zawsze była solidna marka, tak jak kiedyś IBM. Architektura architekturą, niekiedy do Atoma N270 pakowali W7 x64! Jak im PC zmodernizowałem to nie narzekają, ale laptopów nie dość, że nienawidzę rozkręcać to jeszcze się na nich nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 W tej cenie to za wiele tego nie ma...ot tak z alledrogo, taki gatewayoacer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Dokładając 200zł mam Asusa, to raz. Dwa: 3GB RAM, trzy: Szybszy procesor. Są jeszcze jakieś alternatywy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Znów ja. Co powiecie na HP G6-1316EH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Daj spokój, nie kombinuj z tanimi HP. Bierz Asusa, w tej cenie nie znajdziesz zupełnie nic lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienekD Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Znów ja. Co powiecie na HP G6-1316EH? Witam na forum, Podłączam się pod temat, ktoś coś wie na temat tego kompa? Pytam bo widziałem, w jakimś markecie a potrzebuję coś na szybko dla nastolatka do poczty, fb, ewantualnie jakiś film na tv po hdmi z tego puścić. Da radę chyba do takich celów - co myślicie? Jakoś niewiele na temat tego laptopa w necie info prócz strony producenta Też pytanko ile na baterii max pociągnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutzzz Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Co bym polecił dla księgowej - na pewno kilka laptopów Toshiba, szczególnie z serii Tecra albo Satellite Pro, oraz notebooki Lenovo, z naciskiem na takie modele jak ThinkPad W530 czy T430, nie pogardziłbym też Hp, jakiś ProBook albo Elitebook. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Dla księgowej obowiązkowo z klawiaturą numeryczną. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...