Gość Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Witam. Zakupiłem właśnie sprzęt komputerowy. Procek i5 2500k, grafika radeon 7870 i jeszcze parę podzespołów. W końcu przyszedł czas na monitor, a na niego nie mam już zbytwiele bo max 800 zł. Zastanawiałem się nad lg ips236v. Monitorek będzie służył głównie do giercowania, więc smużenie odpada... Jednocześnie chciałbym odejsć od matrycy typu TN, bo właśnie korzystam z philipsa 220ws i kolory oraz biel ma taką, że szkoda gadać. Czytałem rożne tematy w dziale monitory, ale nie wykrzesam z siebie mocy, żeby wpompować więcej w monitor, dlatego jeśli ktoś bedzie pisał "dołóż 200 zł, a bedziesz miał..." to zbyt wiele mi nie pomoże. Rozmiar to oczywiście 22-24". Nie wiem, czy bawić się w taniego IPS'a, czy solidniejszego TN. Proszę o propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Niech ci go uruchomią w jakimś sklepie, przypatrz się dobrze jak wyglądają kąty, kolory i czy ci to odpowiada. W tej cenie trudno o coś lepszego, osobiście wolałbym IPS ze względu lepszą czerń i biel i przyzwoite kąty widzenia w stosunku do TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) DELL U2312HM 23" Black IPS 16:9 IPS 4xUSB 90°Rot DVI-D 3YPPG - HITECH M. ŻWIRKO, F. ŻWIRKO SPÓŁKA JAWNA http://www.gento.pl/product.php?id_product=12175 Patrzac na podzespoly rozumiem ze priorytetem sa gry. Btw, brat ma tego della, gra w bf3, diablo, world of warcraft, star wars cos tam i nie zauwazyl zadnego smuzenia Edytowane 6 Maja 2012 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Podoba mi się ten dell, choć niepokoi mnie fakt, że na stronie producenta kosztuje on około 1300 zł, jak więc pośrednik między mną a dell'em może mieć niższą cenę o podan 500 zł? Wiem, że na to pytanie mi nie odpowiesz, ale coś tu jest podejrzane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Kliknij tutaj a przekonasz sie ze47 sklepow oferuje ten model w sprzedazy i nawet najdrozszy jest o 250zl tanszy niz na stronie producenta. I jak teraz myslisz? Wszyscy sprzedaja jakies niedowartosciowane monitory? Cale 47 sklepow? Niewydaje mi sie. Producenci zazwyczaj na swoich oficjalnych stronach narzucaja ceny prosto z ksiezyca. A pozatym zawsze masz gwarancje. A tak pozatym Pl slynie ze swoich wytrawnych cen. Dla przykladu na angielskiej stronie della, ten sam monitor przeliczajac na zlotowki kosztuje mniej niz 1050zl Edytowane 6 Maja 2012 przez hoko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Powiedzmy, że mnie przekonałeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Nabyłem dziś monitorek o którym wcześniej wspominałem, czyli LG IPS236v. Nie mieli na magazynie, więc przesyłka może dojsć za tydzień. Mimo wszystko napiszę jak się sprawdza i czy rzeczywiście IPS nadają się do grania ( a przynajmniej ten LG), bo tyle się opini naczytałem, że już zgłupiałem i wolałem przekonać się na własnej skórze podejmując ryzyko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Nabyłem dziś monitorek o którym wcześniej wspominałem, czyli LG IPS236v. Nie mieli na magazynie, więc przesyłka może dojsć za tydzień. Mimo wszystko napiszę jak się sprawdza i czy rzeczywiście IPS nadają się do grania ( a przynajmniej ten LG), bo tyle się opini naczytałem, że już zgłupiałem i wolałem przekonać się na własnej skórze podejmując ryzyko... 236 to ogolnie to samo co LG E2370V-B, tyle ze ten drugi ma dodany pilocik. Podczas grania raczej nic Ci nie bedzie przeszkadzac, no moze z poczatku jak przesiadasz sie z TN to podczas szybszego poruszania kamera w grach zauwazysz ze obraz traci lekko na ostrosci. Ale zywe kolory wynagrodza Ci to z nawiazka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 No wiec tak... Monitorka ips236vp niestety nie otrzymalem, bo sprzedawca jednak nie mial na magazynie->zwrot kasy. Obdzwonilem mnostwo sklepow i "ktos" masowo wszystkie rezerwuje i wykupuje. Za to zakupilem sporo tanszy model ips235, za 655 zl. Monitor spisuje sie rewelacyjnie. kolorki bajeczne. Ostrosc super. Troszke "przeswietlona" czern na gorze monitora przy obudowie na idcinku okolo 5cm, ale reklamowal nie bede, bo wlasciwie to w niczym nie przeszkadza i widoczne jest tylko przy rozruchu systemu. Jesli chodzi o gry to testowalem Wiedzmina 2. Okazalo sie ze nie ma jakiegokolwiek smuzenia. Kory w porownaniu do matrycy TN o niebo lepsze. Wlasciwie jestem zadowolony, ze nie przeplacilem za ips236, ktory nie rozni sie parameteami, a jedynie design'em i mozliwoscia ruszania monitora w pionie. Prawda jest, ze ips 235 posiada tandetna nozke i monitor lekko chwieje sie na boki przy naciskaniu przyciskow () C.d. (umieszczonych na spodzie monitora), ale monitora zazwyczaj nie ustawia sie 20 razy na dzien i w niczym to nie przeszkadza, a zaoszczedzone 200 zl mozna przeznaczyc na cos innego. Monitorek jednym slowem godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...