nobby0nobbs Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Witam Przymierzam się w szybkim tempie do zakupu komputera stacjonarnego. Do pracy posiadam laptopa który w zupełności mi wystarcza, większość grania realizuje na PS3. Tak więć zestaw który potrzebuje ma jedynie zapewnić mi możliwość grania w niektóry tytuły głownie chodzi tutaj o Diablo 3 (ewentualnie HoM&MVI). Podstawowym kryterium jest cena która powinna być jak najniższa. Mam znajomego który para się składaniem komputerów i on do moich potrzeb zaproponował mi poniższy zestaw: Procesor AMD APU A4-3300 X2 2,500 GHZ- Płyta główna GIGABYTE GA-A55M-DS2 Pamięć DDR3 GOODRAM 4GB Dysk WD 500 GB, 64 MB, IntelliPower, 3.5", SATA3 Obudowa TRACER CROWN TRO-401 Karta graficzna 9800GT Wyceniając go na około 1150 zł Z jego zapewnień wynika że procesor znajdujący się w tym zestawie można mocno podkręcić tak aby osiągał parametry na poziomie 4,0-4,2 GHz Z jego zapewnień gry jak Diablo III czy Wiedźmin na takim zestawie będą działać bez problemu przy wysokich detalach. Zestaw komputerowy będzie działać pod 32 bitowym Windows 7 (nie wchodzi w cenę) Jeżeli jest taka możliwość to oceńcie proponowany zestaw. Czy jest on wystarczający do moich potrzeb? Jeżeli będą jakieś sugestie co do zmiany konfiguracji jestem otwarty na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 (edytowane) Nie ublizajac nikomu ten twoj pro-monter komputerow chce cie w jajo zrobic. Tesel dobrze radzi. Przyklad? Prosze bardzo. 9800GT - 3dMark Vantage 5300pkt 6770 - 10000pkt Pozatym ta pierwsza jest karta z 2008r i wspiera tylko dx10.0, stary opengl jak i shadermodel 2 sprawa to procesor. Intel G840 jest poprostu szybszym procesorem od APU, a pozatym przyszlosciowa podstawka 1155. Amd to dobry wybor ale nie do twoich potrzeb. Ma wbudowana zintegrowana grafike, ale watpie abys nawet w diablo3 na min. detalach pogral komfortowo, nie wspominajac nawet o wiedzminie ktora jest jedna z najbardziej wymagajacych gier na rynku. Zestaw podany przez kolege powyzej zmiecie z powierzchni cfg wybrana przez Twojego znajomego. Oczywiscie, musisz doplacic 100zl wiecej ale gra jest warta swieczki Edytowane 8 Maja 2012 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Dokładnie, zestaw tesela jest godny polecenia, a ten od twojego znajomego to kiepścizna w wygórowanej cenie. Nie daj się naciągnąć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...