Vincent1982 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Witam, po ostatnich testach Ivy Bridge, stwierdziłem, że lepszym wyborem będzie kupno Core i7 2600k i wykręcenie go do 4Ghz (okazjonalnie wyżej). Mniejszy stres o temperatury, sprawdzona architektura. Jednakże, od momentu Ivy Bridge, pojawiło się sporo płyt głównych, a ja wyleciałem z obiegu. Mam pytanie - co proponujecie? Chciałbym, aby płyta bezproblemowo umożliwiła zamontowanie pamięci RAM, po tym jak zainstaluję schładzacz (być może krowę Noctua DH-14). Zależy mi również na UEFI. Drugie pytanie dotyczy - czym byście chłodzili taki procesor? Rozwiązanie powietrzne. Do 250zł max. Przedział cenowy dla płyty: - 200-300zł - 300-600zł. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 płyta ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3, chłodzenie thermaright MACHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 Jako płytę główną możesz też przemyśleć MSI Z77A-G45. Nowszy chipset, trochę lepsze wyposażenie, niestety również słabsza sekcja zasilania. Co do chłodzenia, to tak jak zostało powiedziane, najlepszym wyborem będzie Thermalright HR-02 Macho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...