pablorw87 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad zakupem nowego komputera, który przeznaczony będzie głównie do rozrywki (gry, filmy, internet). Ze starego komputera zostawię: * Zasilaz Tagan BZ Series 600W * Dysk twardy 320 GB Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS * monitor, myszkę, klawiaturę itd. Zastanawiam się nad zakupem: Procesor Intel Pentium G840 2.80GHz Płyta główna ASRock H61M-HVS Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 Lite-On iHAS124-19 Karta graficzna Vertex3D Radeon HD4850 1GB DDR5 PX 256BIT Obudowa Tracer TRAOBU42230 Nie znam się na tym zupełnie, więc proszę o odpowiedź na poniższe pytania: Czy to ma sens? Coś odradzicie lub zaproponujecie coś innego w podobnych, niższych, lub niewiele wyższych cenach? Mam, jak widać, mocno okrojone fundusze. Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam Edytowane 16 Maja 2012 przez pablorw87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Dołóż trochę do płyty Gigabyte H61M-D2-B3. Jak możesz to dołóż też do obudowy Silentiumpc Brutus 410. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablorw87 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Dzięki i czy mogę spytać dlaczego? Proponowana przez Ciebie płyta ma PCI Express 1.0 - nie zwracać w ogóle na to uwagi? Obudowa - nie ukrywam, że tu wybierałem "po taniości" (jak większość podzespołów, ale obudowę to już w ogóle jedna z najtańszych). Czemu proponujesz akurat tą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Płyta ma PCIE 2.0 x16 i do tego 3 PCIE x1 (te małe) Do tego ma przyzwoitą kartę dźwiękową, dobre komponenty i 3 lata gwarancji. Proponowana przeze mnie obudowa jest porządnie wykonana, ma grube blachy, zasilacz na dole, 2 duże wentylatory w zestawie i filtry przeciwkurzowe, najlepsza propozycja na rynku w tej cenie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablorw87 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Na temat tego PCIE widocznie nie napisali na morele.net Wielkie dzięki za rady - przekonałeś mnie i do płyty i do obudowy. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Doprecyzuj tytuł tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...