Moriemo Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 (edytowane) Witam, po pierwsze potrzebuje nowej obudowy, konkretne wymagania: -Duża (pojemność) - Ma być w środku taka, że jak zamontuje płytę główną to ma być jeszcze tyle miejsca że mogę sobie w środku spokojnie grzebać ewentualnie wsadzic psa - Solida, nie interesuje mnie żaden Cooler Sraster, - Dużo wentylatorów - Najlepiej jak by się mało kurzyła w środku. Podawajcie kilka ofert od najtańszej do najdroższej (ofc z umiarem) 2. Głośniki Potrzebuje głośniki, 5.1 prawdopodobnie geniusy, mają grać lepiej od Creativów 6 letnich. Grube kable (jacki) Kwota 500-600zł MAX Edytowane 19 Maja 2012 przez Orgiusz Nie krzyczymy. Albo będziesz zablokowany na tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh36 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Co do głośników mogę Ci z całego serca polecić Logitech x-530 ~200zł w tej chwili, oczywiscie 5.1, Jak na taką cenę głośniki są po prostu rewelacyjne ! Na asusie xonar DG 5.1 przy sobwooferze postawionym na ziemi, szklanki z biurka czy inne niezbyt ciezke rzeczy po prostu "pływają" po nim, na zintegrowanej karte dzwiekowej bass tez jest na wysokim poziomie, kable są wystarczająco grube, wytrzymałe (glosniki posiadam przez ok 1 rok, mam burdel w kablach i czesto jest tak, ze najezdzam, przejezdzam po nich krzesłem - nie ma zadnych sladow nawet, ze takie coś miało miejsce). Satelitki wydają, czysty wyrazisty dzwięk, nie piszczą, nie pierdzą przy max volume(tak jak i sobwoofer). Najlepiej zainwestować w jakąs niedroga karte dzwiekową poniewaz roznica jest dosc spora jesli chodzi o jakosc dzwieku na zintegrowanej oraz na jakies firmowej karcie dzwiekowej. Miałem do przetestowania sporo glosniczkow w segmencie cenowym 200-300zł, 2.1 oraz 5.1 I te glosniczki sprawowały sie dla mnie najlepiej. Jeśli zależy Ci na wiekszym subku, wiekszym bassie to mozesz jeszcze sie porozglądać za głośniczkami Logitech z523 (są to glosniczki 2.1) ale bass jest naprawde potężny, nie jeden przedmiot sie o tym przekonał :D Niestety młodsza siostra w formie "zabawy" zaczeła sie bawić nożyczkami no i sobie kabelki poprzecinała tak zmieniłem je na Logitech x-530 z którym jestem chyba jeszcze bardziej zadowolony. ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 A co do obudowy to może Fractal Design Arc Midi ci przypadnie do gustu. Bo na full towera porządnego raczej nie starczy, jeżeli budżet jest na obudowę + głośniki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) Potwierdzam, odebrałem kilka dni temu Fractal Design Arc Midi i jest ogromna w środku, ma filtry i ogólnie jest nieźle przemyślana. Edytowane 19 Maja 2012 przez elomelo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Faktycznie warto rozważyć Farctal Design Arc Midi Tower :) Można też ewentualnie zastanowić się nad Antec P280 (tylko wtedy trzeba kupić dwa filtry na górę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Do midi raczej będzie problem z wsadzeniem psa. No chyba że to jakiś ciułała :wink: Co do głośników, czy potrzebujesz aby na pewno 5.1? Jeśli tak poluj na coś pokroju genius 5005... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...