livorno Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Witam, Mam problem z nowym komputerem: Płyta główna: Asus Maximus V Gene (z77) Procesor: i5-3570k Ram: 2x8GB DDR3 Patriot Dysk twardy: WD Green 2TB Obudowa : SilentiumPC Regnum L50 Zasilacz be quiet! Straight Power CM E9 680W System: Windows 7 32bit Problem polega na tym, że system strasznie zamula gdy podłączę przenośny dysk twardy (samsung s2 1tb usb 3.0) do portu USB 3.0 (nie ma znaczenia czy to z tyłu na płycie głównej czy z przodu na obudowie). Jak podłączam ten dysk pod usb 2.0 to wszystko działa ok. Nie mam już koncepcji o co może chodzić. Odnośnie zamulania systemu to napiszę tak: jak uruchomię w tym czasie jakiś program to odpala się 5-10 minut, przeglądarka uruchamia się powoli i nie mogę nic w niej wpisać. Jak wszedłem w panel sterowania to ikonki pojawiły się po 2-3 minutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Bios najnowszy ze strony producenta płyty. Sterowniki najnowsze ze strony producentów chipsetu. Ram: 2x8GB DDR3 Patriot (...) System: Windows 7 32bit To jakiś żart? Nie masz antywirusa skonfigurowanego na skanowanie wszystkich pamięci wymiennych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
livorno Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Ok, sprawdzę bios. Sterowniki mam oryg. z płyty także powinno to działać bez problemu. Co do Windowsa to mam go tymczasowo dopóki nie kupię wersji 64 bit :) Antywirusa mam kasperskiego. Wpadłem na to, że to on może bałaganić i go wyłączyłem... niestety to nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 (edytowane) O ile się nie mylę wcale nie trzeba ponownie kupować, możesz użyć w ramach tej samej licencji wersji 32, jak i 64bit. Co do problemu z USB - nie ma aby nowszych sterowników w sieci? :) @Tapatalk Edytowane 22 Maja 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Potwierdzam. Posiadając wersję 32-bitową można przy użyciu tego samego klucza zainstalować wersję 64-bit (na odwrót nie można). Myślę, żeby zacząć od zmiany systemu na wersję 64-bit potem koniecznie service pack 1 do Win 7 wraz ze wszystkimi aktualizacjami no i najnowsze sterowniki sprzętu, głównie chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Wątpie by zmiana sterów coś tu dała. USB 3.0 czasem ma to do siebie że sie gryzie z niektórymi urządzeniami. Ale to trza by sprawdzić z innym urządzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...