indy219 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Cześć. Staram się złożyć coś sensownego w perspektywie grania w sc2 + streamu. Priorytety to oczywiście jak największe FPS, płynność. Nie chce też przepłacić za bajery typu 3D vision, których w życiu nie użyje. Za duży burdel w oczach sie robi. Budżet mi ciężko określić, ale chciałbym się zmieścić poniżej 3500 chyba że będzie warto to 4000 Dysk twardy do przechowywania dużych ilości danych już jest, więc tylko SSD dla windy i sc2. Udało mi się w miare ustalić takie podzespoły: 1. Procesor Intel Core i7-2600K 3,4 GHz 8MB cache s. 1155 Box 2. Płyta główna ASRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155 3. Samsung SH-222AB SATA CZARNY BULK ASAP (SH-222AB/BEBE) I dalej przydała by się wiedza kogoś obeznanego w temacie. Na pewno RAM 8 GB, tu pewnie będą po prostu goodramy. Duży problem mam z grafika, która dobrze jak by miała możliwość podłączenia 2 monitorów + ewentualnie telewizora, ale to już tylko mało istotny dodatek którym się nie kieruje. Nie wiem też czy pojemność RAMu w niej ma znaczenie kluczowe w płynności itp. Z tego co wyczytałem radeony są lepsze w StarCrafcie niż GeForce. Dysk SSD 64 GB, chyba że będzie 128 GB w jakiejś miare sensownej cenie, raczej samsung. Nie mam pojęcia jaka obudowa, żeby to wszystko się zmieściło oraz chłodzenie do CPU. Podobna sprawa z zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opcja minimum - Obudowa silentiumpc brutus + chłodzenie silentiumpc fortis - 270zł Lepsza opcja - Obudowa silentiumpc regnum + chłodzenie Thermalright HR-02 - 470zł Najtańsze 8GB ramu wystarczy. Samsung 830 to dobry wybór Zasilacz polecam XFX CORE 550W. Karta - HD7850 lub HD7870 zależnie od funduszy - HD7870 oczywiście sprawdzi się lepiej, obie świetnie się podkręcają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...