kulfi82 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, mam problem z laptopem Califormia Access MT570. Po uruchomieniu pojawia się ekran startowy (Bios california access) a po nim ciemność. Próbowałem zmienić dysk, ram, nowy zasilacz, domyślne ustawienia BIOSU. Niestety zero progresu. Próbowałem zabotować się z cd instalacyjnej XP i Hiren`s Boot CD (wersja cd i pen) ale bez skutku. Jedyne co mi przychodzi na myśl to aktualizacja BIOSu ale nie wiem gdzie go szukać. Macie Panowie jeszcze jakieś pomysły co można z tym pacjentem zrobić ? dzięki za sugestę Edytowane 5 Czerwca 2012 przez kulfi82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Na stronie producenta (czyli ftp://ca.pl/) biosu nie ma. Ten sprzęt to kadłubek wyprodukowany przez compala/clevo czy inne cholerstwo a złożony w polszy. Na spodzie sprzętu może będzie napisane kto to wyprodukował i jak nazwał model? Wyjmij dysk, napęd i sieciowke, uruchom laptopa. Zobacz czy po ekranie startowym jest komunikat o braku dysku, czy dalej ciemność. Edit: firma, która toto ustrojstwo składała to http://ideanord.com.pl/. Wyslij zapytanie, może biosa mają. Edytowane 5 Czerwca 2012 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...