Skocz do zawartości

kulfi82

Stały użytkownik
  • Zawartość

    67
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

8 Neutralna

O kulfi82

  • Ranga
    Uczestnik
  1. Witam, trzymiesięczny dysk zewnętrzny Maxtor M3 Portable 2TB zaczął zawieszać cały komputer przy próbie wejścia w jakikolwiek katalog. dysk jest poprawnie wykrywany, można wejść na dysk i podejrzeć strukturę katalogów, wejście w jakikolwiek katalog z plikami zawiesza komputer, sprawdzane na kilku kablach i komputerach wolałbym uniknąć formatowania i odzyskiwania. Na dysku znajdują się wyłącznie pliki zdjęć w RAW. Można coś jeszcze w tym temacie zrobić?
  2. Jestem, ze Szczecina więc trochę tych uczelni tutaj mamy. Poleci mail może ktoś coś odpisze.
  3. Dzięki koledzy za pomoc, faktycznie tak jak wspomniał NostradamuSek odkurzacz to średni pomysł bo czasami dostajemy takie budy, że kompresor trzeba na 8 bar nabijać aby do środka zajrzało światło. Fajnym pomysłem jest te dygestorium takie coś pasowałby u nas idealnie ale ceny, nawet tych z odzysku miażdżą. Latanie na zewnątrz odpada bo to pierwsze piętro :-/ Wychodzi na to, że będziemy improwizować z płytami.
  4. Szukam patentu na bezpieczne czyszczenie serwisowanych komputerów czyli odprowadzanie syfu/kurzu z obudów komputerowych. Pomieszczenie nie jest przystosowane do użycia kompresora (brak systemu wentylacji). Może ktoś ma jakiś pomysł jak to inaczej rozwiązać, jaśniej już niestety nie potrafię przedstawić problemu Niczego nie oczekuję zwracam się z prośbą o podsuniecie pomysłu.
  5. Witam serdecznie, jestem w trakcie organizacji nowego pomieszczenia serwisowego komputerów. W poprzedniej lokalizacji mieliśmy osobny wentylowany pokoik gdzie bez problemu można było stosować niewielką sprężarkę. W nowej lokalizacji niestety tego nie mamy, użycie kompresora nie wchodzi w grę. Raz, że nadmierny hałas jest niedopuszczalny, dwa brak możliwości odprowadzenia syfu. W pierwszej kolejności pomyślałem o odkurzaczu serwisowanym na wzór 3M, nie jestem jednak pewien czy to zda egzamin. Każdy z nas spotkał się pewnie nie raz z budą gdzie w grę wchodziła jedynie szpachelka ;) Czy macie jakieś pomysły na to jak rozwiązać ten problem?
  6. kulfi82

    konto Xiaomi

    Te 30 dni to już chyba nie obowiązuje, ja wysłałem prośbę dostałem smsa z potwierdzeniem ale nie wiedziałem, że mam na odblokowanie jedynie 10dni. Oczywiście zabrałem się za to w 11 dniu. Musiałem wysłać ponownie prośbę o odblokowanie.. odpowiedź dostałem po 2 dniach. Napisz gdzie kupiony telefon, może masz już odblokowanego bootloadera. Ja swój kupiłem na banggood i jak się okazało bez blokady.
  7. Witam wszystkich, poszukuję pewnego rozwiązania pod joomla, które umożliwi mi przeprowadzenie testu wiedzy. Zasada wydaje się być prosta. Użytkowniki dostaję pytanie np. "Czy lubisz PurePC" i ma 5 poziomów odpowiedzi (np. gwiazdek) od 1 do 5. Po zaznaczeniu 1 gwiazdki otrzymuje 1pkt, po zaznaczeniu 5 gwiazdek 5pkt. Wynikiem ma być suma zebranych punktów? Czy ktoś mierzył się kiedyś z takim rozwiązaniem? Próbowałem kombinować coś z Formularze Google ale niestety tam punkty przyznawane są za całe pytanie a nie w zależności od udzielonej odpowiedzi. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi!
  8. Instalowałem czystą 7 i 10 x64. Systemy oryginalne bez żadnego crackowania). Różne kombinacje sterowników od Microsoftu, ze strony MSI i Intel - bez zmian. Wyjąłem na noc całkowicie płytę z obudowy, podłączyłem jedynie CPU, DDR, zasilacz (Be quiet! 500 oraz SlientumPC Vero) - bez zmian. Wszystko wskazuje na to, że faktycznie karta LAN jest uszkodzona.
  9. Niestety wszystko wygląda ok. :sad: Rozpakowałem przed chwilą Cisco RV110W aby zobaczyć jeszcze raz sprawdzić czy wina nie leży po stronie bramy. Wszystko nowe, kabel z pudełka. Niestety po podłączeniu ciągle karta jest w stanie "trwa identyfikowanie"
  10. Nie, to zwykła Neostrada z routerem. Na tej siedzi działa parę laptopów i komputerów problem jest tylko z tym nowym. Testowałem też inne routery i okablowanie dalej to samo. Czysty system W10x64 i sterowniki, żadnej zapory, żadnego AV.
  11. Witam, pierwszy raz spotkałem się z podobnym problemem - niestety google milczy. Nowa płyta MSI B150A Gaming PRO, zintegrowania karta ethernet nie jest w stanie poprawnie wykryć połączenia LAN/Internet. Karta nie dostaje adresu IP z DHCP, przy ikonie widnieje żółty trójkąt "brak dostępu do internetu". Drugi komputer na tych samych kablach łączy się w kilka sekund. - sterowniki najnowsze od MSI do Intela, - BIOS najnowszy (sprawdzane starsze wersje), - sprawdzane kilka kabli, kilka routerów, - czysty system reinstalowany (na czystych sterownikach z Windows to samo), - diody na karcie palą się prawidłowo.. Proszę o pomoc, bo jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy to otworzyć okno na balkon i cisnąć to przed siebie :)
  12. Poszedłem za radą Dammerona - i zanabyłem SSD 256GB Transcenda. Dzięki za pomoc :)
  13. Dzięki za pomoc, o coś takiego mi właśnie chodziło.. szkoda tylko, że dostępność praktycznie zerowa.
  14. Witam posiadam obudowę Corsair Carbide 300R, która w standardzie ma 4 sloty na dyski 3.5/2.5" Szukam jakiegoś patentu na możliwość dołożenia kolejnych dysków w tym modelu ale rozwiązania typu adapter 5"->2.5 chciałbym raczej ominąć.
  15. Witam mam dość specyficzny problem z OC i72600K na płycie ASrock Z77 Extreme 4. Problem objawia się tym, że płyta kompletnie nie reaguje na zmiany w BIOSie, zmiany są zapisywane ale nie następuję ich "wdrożenie". Prosty przykład: ustawiam ratio na 46 procek przestawia się w podsumowaniu OC na 4.6GHz a CPU-Z nadal pokazuje x16 i taktowanie od 1.6-3.5 (w spoczynku i stresie). Idąc dalej ustawiam wszystkie coolery w na tryb FullON i Level 9 a one nadal pracują cichutko jak na Level 2. Z góry dzięki za wszelkie rady
×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.