ceek Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, może temat powinien po części znaleźć się w dziale co kupić, ale tam nie ma podziału wszystko na raz jest i uważam że temat może być całkiem przydatny w obencym dziale, jak się mylę to cóż... A chciałbym wiedzieć czy instnieje taka drukarka, aktualnie produkowana, którą można kupić nową, co jest tylko drukarką, nie urządzeniem wielofunkcyjnym, z funkcją kibla i prysznica, drukuje tylko na czarno biało, nie ważne jak szybko, nie potrzeba duplexa, czyli dwustronności a najwazniejsze by było to tanie w ekspoatacji, by np. dało się bez problemów stosować zamiennik jakiś tonera, bez męczących zabaw w dosypywanie tonerów, albo zeby co mniej mozliwe była opcja kupienia taniego oryginalnego tonera. Chodzi o proste urządzenie co drukuje czarno biały tekst, dużo tekstu i robi to szybciej niż 2 strony na minute jak atramentowe. Kiedyś do takich zabaw był polecany jeden xerox phaser, ale że go nie mozna już kupić, czy jego następcy są równie polecani czy moda na postarzanie produktów objęła je też? edit:interpunkcja... Edytowane 13 Czerwca 2012 przez ceek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Myślę, że laserówki z HP seria 5 lub 6 może pasować do Twoich wymagań Sprawdziłem przed chwilą, sporo ciągle ofert na Alledrogo, również tonerów - już gotowych do wymiany. Nie wie czy to o co Ci chodziło, ale myślę, że warto sprawdzić. Ja sam używam laserówki HP LaserJet 6P i nie narzekam. Warto tylko sprawdzić i ewentualnie rozbudować pamięć samej drukarki bo fabryczne 2 Mb to czasem okazauje się być za mało (kłopoty np. z drukowaniem dużych plików PDF) Nie wiem czy wszystkie modele tych serii mają możliwość rozbudowy pamięci, ale 6P ma na pewno. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Mniej więcej o to chodziło, tyle że chciałbym nową drukarke, i najlepiej nie hp, ze względu na fatum tej firmy, bo wszystko z tej firmy co miałem było najmniej raz na gwarancji, i idiotyczne sterowniki przeładowane niepotrzebną treścią, no i ogólnie nie lubie tej firmy, co poradzić. A na razie myśle o czymś takim: OKI B411D GRAL on line Gdansk Gdynia Warszawa Tczew Elbląg ma chociaż wymieniany bęben światłłoczuły wiec to by sugerowało że producent przewiduje że drukarka pożyje dłużej niż chwile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klakierekch Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Spokojnie możesz kupić coś takiego klik Drukarka w zakupie może trochę droższa ale jest naprawdę ok. Jest jeszcze nmodel bez W na końcu, trochę tańszy. Zamiennik do tej druarki kupisz w granicach 50 zł, i spokojnie drukujesz blisk 2 tys. stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGent Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) jeśli zdecydujesz sie na coś nowszego to sprawdź wcześniej jak jest z dostepnoscia zamienników Edytowane 31 Grudnia 2012 przez TheGent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...