Siemien Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam Szanownych Forumowiczów Po prawie 6 latach przyszedł czas aby złożyć nowy zestaw więc mam nadzieje, że pomożecie jak ostatnim razem. Zestaw ma kosztować w granicach 2500zł. USB 3.0 na froncie i na tyle. SATA 3 co najmniej 2 sztuki (w przyszłości dysk SSD na magazyn). Nie będę podkręcał. Przeznaczenie: Diablo 3 i Wiedźmin 2 (1920x1080). Myślę, że nic bardziej wymagającego nie będę robił. Zestaw ma być przyszłościowy ponieważ kolejna wymiana po kolejnych 5 latach. Napęd optyczny i dysk twardy zostają ze starego zestawu. Moja propozycja to: Zestaw. Opinie i sugestie zmian w zestawie mile widziane. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zestaw w porządku, to i komentować się nikomu nie chce :) Kartę graficzną możesz ewentualnie zmienić na model Gigabyte: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd7770-1024mb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-1100-5000-wer-oc-overclock-gv-r777oc-1gd-456181/ Niewiele droższy od Sapphire, a podkręcony o 100MHz na rdzeniu. Ma też dłuższą, 36-miesięczną gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemien Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Dzięki za sugestię w sprawie karty. Mam jeszcze wątpliwości odnośnie płyty. Ta, którą wybrałem posiada 3 złącza SATA 3, ale tylko jedno jest na kontrolerze intela natomiast pozostałe 2 na kontrolerze ASMedia. Jak już wcześniej wspominałem na pewno w przyszłości dokupię duży dysk SSD na magazyn danych i w związku z tym mam pytanie czy kontroler ASMedia jest równie wydajny jak intel. Jeśli nie jest to jaką ewentualnie płytę za rozsądną cenę mogę wybrać, która będzie miała 2 porty SATA 3 obsługiwane przez intela no i oczywiście tak jak obecna USB 3.0 front i tył ? Może coś na H77 np: Ta ? Edytowane 16 Czerwca 2012 przez Siemien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 w związku z tym mam pytanie czy kontroler ASMedia jest równie wydajny jak intel. Chyba jest trochę słabszy, ale wielkich różnic być nie powinno. Najlepiej poczytaj forum, gdzieś chyba było o tym pisane, a nie pamiętam szczegółów. Co do płyty - powinna być dobra, ale zwróć uwagę, że ma tylko 2 sloty na RAM, często najtańsze płyty na B75 oferują 4 sloty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...