lipssy77 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Cześć forumowicze, planuje sprawić sobie ultrabooka HP Folio UltraBook 13 i5 z 4GB i dyskiem 128GB, ale mam pytanie czy w normalnym użytkownaiu widać różnicę między procesorem i5 a i3 - bo może nie warto przepłacać? Komputer służyć ma mi do pracy - do gier mam xboxa - i tu nie będę potrzebował żadnych programów graficznych, a nawet jeśli to sporadycznie więc jestem w stanie zaakceptować kilka sekund dłuższe działanie Normalnie to będzie poczta, www, słuchanie muzyki itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Jedyna różnica między i3 a i5 w wersji mobilnej polega na tym że i5 wyposażony został w turbo boost. Czyli i5 może zwiększyć swoje taktowania maksymalnie o 400MHz a i3 tego nie potrafi. Tu możesz porównać procesory: Intel Processor Comparison Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...