Ka2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 System Windows wykrył problem z dyskiem twardym. Samsung HD502HJ Problem pojawił się jakieś 3 dni temu i nie wiem za bardzo co zrobić (tzn myślałem nad zaniesieniem go sklepu ponieważ posiadam jeszcze gwarancję). Mam także inne problemy: 1. Sprawdzanie systemu plików na C: (problem ten pojawia się przy każdym włączeniu PC ) 2. Drugi problem którym mi się kilka razy wyświetlił to ten: (wybaczcie że zdjęcia robione telefonem ale nie wiedziałem ile mi jeszcze pociągnie ten dysk/system) A chciałem jeszcze napisać że kilka miesięcy tematu przed formatem dysk też zaczoł wariować tzn: Komputer bardzo długo się włączał także bardzo długo się wyłączał (15min pisało zamykanie i bez reakcji wtedy musiałem wyłączać go z prądu tak wiem że to źle dla pod zespołów ale inaczej go się nie dało wyłączyć) Komputer także miał bardzo dużego muła (masakrycznego) dysk ciągle pracował a obciążenie procesora było na poziomie 1-2% także RAM był mało obciążony. Nic nie dało się robić głupi notatnik włączał się 10min i się jeszcze zacinał. Więc postanowiłem zrobić formata i pomogło aż do tego czasu jak wyskoczył mi problem jak pisałem na początku tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Mam taki sam błąd na tym dysku. U mnie wyskoczył 2 razy i na razie jest spokój. Sprawdzałem SMART ale raczej niczego podejrzanego tam nie znalazłem. Pliki u mnie odczytuje normalnie, wszystko chodzi i się nie wiesza więc ciężko powiedzieć co to jest. Wklej screeny ze SMART i zobaczymy. Ja też później coś powklejam, może ktoś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Za bardzo się nie znam na tym programie ale wydaje mi się że to to : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Ok. Lepiej zrób kopię zapasową bo z twoim dyskiem to daleko nie zajedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 aha a możesz mi powiedzieć co dokładnie jest nie tak żebym wiedzial co powiedzieć w serwisie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 Prawdopodobnie coś z powierzchnią dysku albo z mechaniką. Jedyne co proponuje zrobić to podłączyć do innego kompa. Jeżeli odczyty SMART się powtórzą to dysk na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2012 kurcze tylko za bradzo to nie mam gdzie bo wszyscy albo mają laptopy albo stare PC na ATA (a ja mam na SATA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 to wiec wie ktoś co się popsuło ? żebym wiedział co powiedzieć w serwisie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Serwis jest od tego aby Tobie powiedzieli co z nim jest nie tak a nie Ty ich masz edukować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Ja bym powiedział im że dysk mi się popsuł. Powinni zajarzyć o co chodzi... :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 (edytowane) ok dysk już zaniesiony jak mi go zwrócą to napisze co było z nim nie tak (ale to chyba trochę potrwa bo go prześlą do producenta mi mówili że ma on 30dni :/ ) a ja teraz muszę niestety siedzieć na przed epokowym laptopem Edytowane 9 Lipca 2012 przez Ka2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 a zanim odniosłeś dysk sprawdziłeś czy nie jest winny kabel sata? ja już raz tak się dałem nabrać że to dysk a okazał się winny kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 ok już dostałem dysk z gwarancji :D ale niestety niepowiem wam co było z nim nie tak bo wymienili mi go na nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...