Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy taki zestaw sprawdzi się w nowych grach ? Da się pograć na pełnych detalach ? Czy warto coś tutaj zmienić ?

Procesor: Intel Core i3-2120

Płyta główna : Gigabyte GA-B75-D3V

Pamięć RAM : GoodRam 8 GB (2x4GB) 1600 mhz

Wentylator : SilentiumPC Fortis HE1225

Dysk Twardy : WDB 500 GB 32MB SATA600

Karta Graficzna : XFX Radeon HD6870 1GB DDR5

Nagrywarka : LG GH24NS50

Obudowa : SilentiumPC Gladius 800 Pure Black

Zasilasz : Corsair 600W (600CX)

Cena zestawy wyszła około ~2600-2700 zł.

Mam dość duże wątpliwości co do karty graficznej ponieważ nie wiem jak się przedstawia jej jakość w stosunku do ceny (myśle też nad GTX 560)

Co mnie zdziwiło to sama cena zestawu. Wczoraj z ciekawości złożyłem kompa mojego brata którego kupił dokładnie rok temu i się okazało że jego zestaw potaniał o.... 150 zł.

Z góry dziękuje za rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dodam tyle, że jeśli bierzesz płytę główną z wyjściem USB 3.0 na przedni panel, to warto też wziąć obudowę mającą z przodu odpowiednie porty USB 3.0. Jedną z takich obudów jest SilentiumPC Brutus 430 Pure Black, dalej jest dopiero Zalman Z11 Plus i SilentiumPC Regnum L50 Pure Black.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi