harykeogh Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Witam Chciałbym podłączyć komputer do wzmacniacza kina domowego aby oglądając filmy na odbiorniku TV (oczywiście podpiętym do kompa) słuchać dźwięku w formacie 5.1 na głośnikach z kina domowego. Także w grach puszczonych na TV chciałbym mieć dźwięk przestrzenny. Mam płytę główną Z77M Gigabyte z dwupinowym wyjściem SPDIF na płycie (i bez żadnych cyfrowych wyjść z tyłu, tylko standard line in, line out i headphones zamienne na analogowe 5.1). 1. Czy to wyjście jest wystarczające do podłączenia do wzmacniacza? Pewnie potrzebuję jakiegoś śledzia, niestety z zaledwie kilku widzianych na allegro śledzi tego typu w ciągu ostatnich tygodni wszystkie mają złącza 3pin lub więcej (najczęściej produkty asusa). Czy nawet takiego więcej-pinowego śledzia da się podłączyć? 2. Myślę o zakupie także karty muzycznej, powiedzmy do 150 pln, która zapewni te wymagania (czyli pewnie każda z wyjście cyfrowym, najlepiej jako TOSLINK ..) Czy możecie coś polecić? Jak przeglądam allegro w poszukiwaniu jakiegoś SB, to u większości w tej cenie nie jestem w stanie dopatrzeć się w ogóle wyjścia cyfrowego! Pewnie coś źle patrzę ... Dzięki z góry za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Asus Xonar DG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...