Skocz do zawartości
dudek564

Windows 7, Dell Backup, a inne partycje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po zakupie laptopa nagrałem płyty w programie Dell Local Backup ponieważ słyszałem że partycje recovery się sypią. Chcę cofnąć laptopa do stanu w jakim wyszedł prosto od producenta ale, w międzyczasie podzieliłem sam dysk na partycje i na dysku D mam dużo ważnych zdjęć i dokumentów. Idzie jakoś cofnąć system do stanu fabrycznego bez usunięcia partycji z danymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie masz gdzie zgrać danych to możesz przeinstalować system używając płytki instalacyjnej z odpowiednią wersją systemu i podając podczas lub po instalacji klucz aktywacyjny który powinien znajdować się na obudowie. Wadą tego rozwiązania jest to że będziesz musiał przede wszystkim pościągać sterowniki ze strony producenta. Dodatkowo podczas instalacji formatuje się partycję na której jest system, więc wszystkie ważne dane będziesz musiał zgrać na drugą partycję (np. D).

Niektóre recovery umożliwiały przywrócenie tylko plików systemowych, ale w większości przypadków przywracany jest cały dysk. Więc przed wykonaniem recovera zalecane jest zgranie wszystkich ważnych danych.

Edytowane przez KoVol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem podając klucz system z pendrive. Mam problem z rozdzielczością , nie mogę dostosować jej do oczu. Nie jest tak jak przedtem. Sterowniki są jedne bo jest to karta zintegrowana , Intel HD Graphic. Próbowałem z ClearType nic nie daje ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi